Rijeka

Novi detalji ubistva žene u kafiću: Uhapšeni učestvovao u regionalnom šou, hodao go gradom

  • Извор: Индекс
  • 07.02.2022. 16:41

Juče se u centru Rijeke usred dana dogodilo brutalno ubistvo. U kafiću "Pin" na Pavlinskom trgu u blizini Korza muškarac je ubio ženu. 

Ubrzo je uhvaćen i doveden u policiju, a sada je poznat i njegov identitet.

Osumnjičeni za ubistvo je Roman Brnada, ulični pjevač koji je nedavno nastupio u šou "Supertalent".

Tamo je imao ispad u kojem se posvađao sa žirijem. 

Sa stranica šoa "Supertalent" uklonjeni su snimci nastupa Romana Brnade.

"Policijski službenici I. policijske stanice Rijeka, u saradnji sa službenicima Službe opšteg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske, završili su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje na počinjenje krivičnog djela teško ubistvo", objavili su iz PU primorsko-goranske.

"Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da se 36-godišnjak 6. februara u jednom od ugostiteljskih objekata na Pavlinskom trgu u Rijeci najprije verbalno sukobio s 67-godišnjom hrvatskom državljankom, a potom je fizički napao te joj zadao više udaraca u predjelu glave i tijela i potom pobjegao. Dolaskom na mjesto događaja radnici hitne medicinske pomoći preduzeli su mjere iz svoje nadležnosti, nakon čega je konstatovana smrt ženske osobe", dodali su, prenosi "Index.hr".

U policiji kažu da su oko 15:50 policija zaprimili dojavu građana da je na području Belvedera u Rijeci viđena muška osobe bez odjeće, ali po dolasku na mjesto događaja nisu zatekli opisanu osobu.

"U nastavku intenzivnog traganja za osobom koja je pobjegla s Pavlinskog trga utvrđeno je da postoji poveznica između ova dva događaja te je osumnjičeni 36-godišnjak uhapšen oko 18 sati i priveden na kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja u počinjenje navedenog krivičnog djela", zaključili su u policiji.