Pokušao ubosti i drugog

Nožem izbo policajca koji ga je zatekao u provali

  • Извор: 24сата.хр
  • 25.01.2022. 18:38

Prava drama odvila se u ponedjeljak u Taru kraj Poreča kada je hrabri policajac izvan dužnosti naletio na provalnika koji ga je, nakon što ga je policajac pokušao zaustaviti u provali, teško ranio nožem.

Nesretni policajac zadobio je teške tjelesne povrede i nalazi se na liječenju u pulskoj Opštoj bolnici. 

Portal "24sata.hr" nezvanično javlja da ga je provalnik kukavički nožem ranio u predio prsa te se potom dao u bijeg u obližnju šumu. Sve se dogodilo kod motodroma, a nakon ranjavanja hrabrog policijskog službenika sa dugogodišnjim iskustvom, krenula je potraga za lopovom. 

U jednom trenutku je jedan inspektor uočio lopova koji se ponovo nije libio toga da po drugi puta nožem nanese povrede sad drugom policijskom službeniku, potegao je nož ali inspektor ga je na sreću uspješno savladao.

Istarska policija saopštila je da je istraga još uvijek u toku pa su i informacije oko tog tragičnog događaja za sada ograničene.

"U ponedjeljak oko 15 sati nepoznati muškarac povrijedio je 48-godišnjeg policijskog službenika, koji u tom trenutku nije bio u službi, ali je pokušao spriječiti muškarca u udaljenju s mjesta događaja. Policija je nešto ranije zaprimila dojavu o provali u prostorije motodroma u naselju Rošini kod Tara. Policijski službenik, koji se zatekao na mjestu provale, primijetio je kako se s mjesta događaja udaljava nepoznati muškarac te je potrčao za njim, ali kada ga je sustigao, muškarac ga je povrijedio i pobjegao", rekla je Suzana Sokač, portparol PU Istarske. 

U potragu za lopovom upućene su sve raspoložive policijske patrole te je osoba koja se dovodi u vezu s događajem nakon dva sata pronađena na području Tara.

"Prilikom hapšenja pružao je otpor i prijetio nožem, ali policijski službenici uspjeli su ga savladati i privesti u policijsku stanicu. Muškarac, za kojeg je utvrđeno da je strani državljanin, u događaju je lakše povrijeđen te se nad njim provodi kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje krivičnih djela", rekli su iz policije. 

Policijskom službeniku ljekarska pomoć pružena je u pulskoj bolnici, gdje je zadržan na liječenju zbog teških povreda.

Тагови: