Хрватска

Одсјекле су ми се руке и ноге: Ловац улетио у хрпу змија отровница

  • Извор: Слободна Далмација
  • 10.10.2023. 09:01

Невјероватне фотографије поскока како се сунчају на каменици или плитвини недалеко од засеока Раке, смјештеног на пола пута између Загвозда и Крстатица, у Хрватској, одмах су изазвале пажњу јавности.

Својим објективом "уловио" их је Ивица Буљубашић, страствени ловац и дугогодишњи члан Ловачке удружења "Зец" из Загвозда, који тврди да такво што никад није видио у животу, посебице у овом дијелу године.

Осим три колосалне отровнице на каменици, исто толико их је било на оближњем дрвећу.

Саговорник "Слободне Далмације" сматра да се ради о "стратешком распоређивању" змија с циљем хватања ловине, посебно птица које долазе у потрази за водом.

"Будући да сам ловочувар, водио сам неколицину младих ловаца са собом да заузму своја мјеста прије почетка лова. Како сам ишао испред њих, крчећи зарасле опутине, поред старих штала испред којих се налази давно запуштени бунар и неколико плитивина гдје се некада напајала стока, имао сам што за видјети", каже Буљубашић и додаје:


Млада Израелка открила како је преживјела: Седам сати сам се скривала испод лешева

Млада Израелка открила како је преживјела: Седам сати сам се скривала испод лешева

"Једноставно, одсјекле су ми се руке и ноге. Прошао сам свашта и ходао свуда, али овако што се не виђа сваког дана. Испред мене стајала су три поскока, очито спремна за лов, јер другог објашњења нема да их толико буде на једном мјесту. Пришао сам, лупајући штапом у намјери да их уплашим, што ми је и пошло за руком. Брзо су се увукли у грмље, али нисам ни слутио у каквој се опасности налазим".

Додао је да је на два-три метра изнад главе чуо комешање и шуштање лишћа.

"Бацио сам поглед изнад себе, а оно још два комада на осушеном стаблу црнограба. У тренутку ме прожео невјероватан осјећај", свједочи Буљубашић о сусрету с гомилом најотровнијих и најопаснијих европских змија.

Сматра како се спасио искључиво захваљујући Божјој провидности, јер извући живу главу из праве змијске клопке, није успјело ни млађима од њега.

"Облио ме хладан зној. То је баш била права сачекуша за глодаре и птице. Ма, за свакога ко је ушао у тај круг. Ово је превршило сваку мјеру. Тобоже су заштићени. Можда су у тренутку и били угрожени, али сада је њихов број премашио све нормалне оквире", истиче ловац.

(Фото: Слободна Далмација)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм