Zagreb

Ogroman pas počeo napadati ljude na ulici, najteže prošao penzioner

  • 10.04.2019. 10:12

Pod još uvijek neutvrđenim okolnostima, pas težak 50-ak kilograma, najvjerojatnije pasmine mastif, počeo je gristi ljude u utorak oko 16.30 sati na zagrebačkom Ksaveru, a nije poznato da li je pas vakcinisan.

Kako su svjedoci potvrdili, u psećem vidiokrugu bilo je i djece. Nasreću, sve četiri osobe su lakše povrijeđene - dvjema osobama bilo je nužno šivati rane i staviti manji broj šavova, a drugim dvjema rane su samo očišćene i premotane. Najteže je prošao 70-godišnji muškarac kojeg je pas ugrizao za potkoljenicu i ruku, saznaje Jutarnji.

Za sad nije poznata sudbina psa kao niti da li redovito vakcinisan. Svjedoci napada kažu da u to sumnjaju.

"Kad je taj pas krenuo na komšiju penzionera, svi smo se okrenuli jer je pas lajao, a komšija vikao. Ugrizao ga je za nogu, a kako se komšija sagnuo ne bi li ga valjda odgurnuo te se pritom primio za povrijeđenu nogu, pas ga je ugrizao svom snagom za ruku. Pas je doista izgledao rastrojeno, a možda i zaigrano", potvrdio je očevidac za Jutarnji. 

Jedna od komšinica kaže da taj pas često zna skitati po ulici. Rijetko bez povoca, a njegova navodna vlasnica komšijama se čini čudna. 

"I često se znamo pitati zašto se tako veliki pas ne drži na povocu, a komšije koji imaju male pse svoje drže vezane. Nema mi goreg nego kad mi je jednom rekla: 'Ma neće vam on ništa, beba je.' Da, bio je tad mali, ali evo sad je veliki i vidimo kako "neće ništa", zaključila je druga stanovnica Ksavera za Jutarnji.

Тагови:
  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина