Posjeta Vukovaru

Olbrajtovu su političari dočekivali hljebom i rakijom, ali narod je gađao kamenjem

  • Извор: АТВ
  • 23.03.2022. 20:43

Od rata u Hrvatskoj i podrške operaciji "Oluja", pregovora u Rambujeu, bombardovanja SR Jugoslavije i poslijeratnih dešavanja na KiM, u svakom događaju Olbrajtova je zastupala isti stav - suprotan onom koji je imao zvanični Beograd i svaki je obrazložen ne toliko lijepim riječima o našem narodu.

Onda je Olbrajtova odlučila prije tačno 26 godina odlučila da posjeti Vukovar kao američka ambasadorka pri UN-u, gdje su je dočekali srpski povratnici koji su bili protjerani u akciji "Oluja".

Dok su je političari dočekali hljebom i cvijećem, srpski narod nije osjećao Olbrajtovu dobrodošlom.

Ona je nakon razgovora sa lokalnim predstavnicima odlučila da posjeti tržnicu u Vukovaru, međutim, Srbi su je prepoznali i otpočeli su problemi za nju.

Narod je uglas počeo da galami i da je naziva fašistom i kučkom, na šta je ona odgovorila, vidno uznemirena "To nije lijepo".

Narod je počeo da se okuplja, a ujednom trenutku bezbjednosna situacija Olbrajtove je bila ugrožena zbog čega ju je konvoj UN-a ispratio. Ali onda je uslijedilo kamenovanje svih prisutnih. Kamenja su se dohvatile bake, djedovi, mladi, stari, djeca, svi su poželjeli da bace kamen na Olbrajtovu.


Тагови:
  • 22:45 Серија: Ред Рок (12+)

    ''''Ред Рок' је ирска криминалистичка серија у режији Петера МкКена која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Рок у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:15 Ноћни програм

    Ноћни програм