Snažan vjetar

Olujno nevrijeme pravi probleme u Hrvatskoj: Vjetar čupao stabla

 • Izvor: Agencije
 • 04.02.2023.17:44

Olujni vjetar koji puše velikom jačinom širom Hrvatske izazvao je velike probleme širom zemlje. Meteorološke službe su zbog olujnog vjetra izdale crveni alarm za cijelu jadransku obalu.

Jedino je Istra na Jadranu obilježena narandžastom bojom, kao i cijela sjeverna Hrvatska, dok je ostatak zemlje označen žutom.

U Zagrebu je jedna osoba zatražila ljekarsku pomoć, a na nekoliko automobila obrušila su se stabla i tom prilikom napravila veliku materijalnu štetu.

Centar za pomoć je zaprimio više dojava građana o padanju dijelova fasade sa zgrada, oštećenju limova na krovovima, semafora i telefonskih stubova.

Prema podacima osječkog Županijskog centra zbog jakog vjetra bez struje je ostalo je više mjesta u Osječko-baranjskoj županiji te dio grada Belog Manastira.

Sljemenski put, koja je od jutros bila zatvorena zbog vremenskih nepogoda, opet je otvorena za saobraćaj, rečeno je zagrebačke policije. Put je bio zatvoren od 9:50 do 15:15 sati.

Na putu između mjesta Kula i Kutjevo vjetar je tako prevrnuo prikolicu kamiona. Snimak prevrtanja zabilježen je na videosnimku koji možete pogledati OVDJE.

Županijski centar Krapina zaprimio je više dojava da je zbog jakog vjetra oštećen dalekovod te su bez struje Gornja Stubica, dio Zlatara i naselje Petruševec.

I neki dijelovi Zagreba su takođe ostali bez napajanja električnom energijom uslijed nevremena koje je i dalje na snazi.

 • 07:00 Serija: Kolo sreće (R)

  Ne propustite priču o domaćici iz malog mjesta kojoj se život potpuno mijenja kada dobije sedmicu na lotou.

 • 08:00 Serija: Prevrtljivo srce (R)

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 08:50 Centar dana (R)

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 10:15 Teletrgovina

  Teletrgovina

 • 10:30 Kuhinjica na otvorenom

  Uživajte u kulinarskim minutima na našem programu. Kuhajte sa ATV-om!

 • 10:55 Teletrgovina

  Teletrgovina