Slavonski Brod

Ostavila ključeve u autu, pijani mladić ukrao vozilo i zabio se u kamion

  • Izvor: Index.hr
  • 15.08.2022.14:35

Policija je opisala slučaj koji se dogodio juče u Slavonskom Brodu. Žena je ostavila ključeve u autu, a pijani mladić je auto ukrao, da bi uskoro doživio saobraćajnu nesreću.

"Juče (14. avgusta), oko 7 sati, u Slavonskom Brodu, u Ulici Matije Gupca, nepoznati počinilac je iskoristio nepažnju 33-godišnjakinje, koja je ostavila otključano vozilo s ključevima na sjedištu, te isto odvezao u nepoznatom smjeru.Policijski službenici su u 8.20 sati, na području Ruščice pronašli otuđeno vozilo i osumnjičenog. Utvrđeno je da se radi o 24-godišnjaku, koji je bio pod uticajem alkohola (0,93 promila), te su ga ljekari pregledali i potvrdili da je sposoban za daljnji postupak u policiji", naveli su.

Kriminalističkim istraživanjem nad 24-godišnjakom potvrđena je sumnja u počinjenje krivičnog djela neovlaštene upotrebe tuđe pokretne stvari.

"Utvrđeno je da je isti, nakon što je otuđio vozilo, oko 7.30 sati, u Naselju Andrije Hebranga (Slavonski Brod), krećući se kolnim ulazom, retrovizorom oštetio metalni ormarić gasne instalacije. Takođe je utvrđeno da je u 7.55 sati, u Ruščici, zbog neprilagođene brzine sletio sa puta na šljunčanu površinu, udarivši u teretno vozilo. U saobraćajnim nesrećama nije bilo povrijeđenih osoba", saopšteno je.

Policijski službenici protiv 24-godišnjaka podnose krivičnu prijavu Opštinskom državnom tužilaštvu, te prekršajne naloge zbog saobraćajnih prekršaja, dok su 33-godišnjakinji izdali upozorenje zbog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja.

Tagovi: