Priča sa ''ostrva sreće''

Osvojila loto i otišla na spavanje jer mora na posao

  • Извор: Вечерњи.хр
  • 10.08.2022. 11:25

Priča sa ''ostrva sreće'' dobila je, a kakav nego sretan epilog. Dobitnik o kojem danima bruji Rab i ostatak Hrvatske zapravo je dobitnica koja je u utorak stigla u poslovnicu Hrvatske lutrije kako bi podigla svoj dobitak.

Nije dobitnik, nego dobitnica kaže gospođa koja je krajem jula osvojila 5+1 na Eurojackpotu vrijedan 6.348.992,49 kuna, odnosno 1,6 miliona KM, a svoj identitet iz razumljivih razloga želi zadržati u tajnosti.

Kako kažu iz Hrvatske lutrije, riječ je o skromnoj, marljivoj i radišnoj igračici koju ovaj milionski dobitak neće nimalo promijeniti.

"Ma ništa se značajno neće dogoditi’", rekla je i dodala kako je ”za dobitak saznala tek kasno naveče”.

"Radila sam i zaboravila da sam uplatila, a kad su moji saznali da je osvojen milionski dobitak na Rabu, pitali su me jesam li odigrala Eurojackpot. Tek tada sam vidjela da su u pitanju moji brojevi, a kad sam shvatila da je to – to, otišla sam spavati jer sam sljedeći dan morala na posao. Ostala sam pribrana i hladnije glave nego ostatak moje porodice koja je zaista strepila oko mjesta gdje čuvati listić", izjavila je kroz smijeh dobitnica dodajući kako je do trenutka isplate bilo raznih prijedloga gdje staviti potvrdu.

Ova Rabljanka igra već dugi niz godina, a osim Eurojackpota odigra Loto 7 ili Loto 6.

"Ja to radim iz čiste zabave, odigram za koju kunicu tek toliko da sam u igri. Zamislite… stalno sam nekako mislila da su mi brojevi na listiću bez veze, nekako glupi i da ih treba promijeniti. Čak sam u jednom trenutku pomislila da odigram još jedan listić, no odustala sam i rekla – kakvi su, takvi su. A kad ono…najbolji su – nasmijala se dobitnica, koja i inače nema neke ”svoje” brojeve i bira ih bez posebnog značenja.

Ovako je potvrdila da je Rab dobio još jednu potvrdu epiteta ostrva sreće. Na blagajnu Hrvatske lutrije stigla je uz pratnju porodice s kojima će podijeliti svoj dobitak. Nešto planira uložiti, a nastaviće raditi i živjeti kao i do sada, piše Večernji list.

"Uplatila sam za novo kolo jer ću se nastaviti igrati, a to poručujem i ostalim igračima – igrajte se, zabavljajte, ali i nadajte", zaključila je.

Тагови: