Hrvatska

Otac uhapšen zbog pokušaja gušenja bebe

  • Извор: Агенције
  • 09.12.2021. 15:43

Ekipa za uviđaj PU splitsko-dalmatinske je na terenu na Klisu gdje se provodi uviđaj u kući iz koju je u srijedu naveče u KBC dovedena beba s posljedicama utapanja.

Kao osumnjičeni je uhapšen Mario Usanović (32), otac djeteta nad kojim je u toku kriminalističko istraživanje.

Odmah nakon obavijesti iz bolnice o bebi sa zdravstvenim stanjem koje je ukazivalo na porodično nasilje, policija je izašla na teren i potražila oca djeteta na adresi na Klisu. On je pred njima pobjegao obučen u maskirne hlače, bez majice na sebi i obuven u vojne čizme, nakon čega je pokrenuta opsežna potjera, piše "Slobodna Dalmacija".

Tokom par sati angažovano je više od 70 policijskih službenika temeljne i kriminalističke policije. Osim u samoj potrazi za bjeguncem, bili su raspoređeni na mjesto događaja na Klisu te na blokadnim punktovima na putevima.

Kako se saznaje, blokade su napravljene na većim saobraćajnicama gdje su se vršili preglede vozila u slučaju da bjegunac pokuša pobjeći tako. Osim Klisa, obuhvaćeno je područje Solina.

"U akciju su uključeni policijski službenici koji su bili u redovnom radnom vremenu te smo uz njih angažovali i dodatne snage. Blokade su napravljene na deset punktova na saobraćajnicama", govori Antonele Lolić, portparol PU splitsko-dalmatinske.

O bijegu je obaviješteno i Županijsko državno tužilaštvo koje je odobrilo objavu identiteta i fotografije osumnjičenog te upozorenja građanima da mu se ne približavaju ako ga vide. Izuzetna angažovanost policije na terenu i trenutna reakcija rezultirale su hapšenjem u 22.10 sati u šumi na području Klisa.

Prilikom hapšenja Mario Usanović se opirao te je upotrijebljena fizička sila i lisice kako bi ga savladali. Javnosti je poznat kao učesnik jednog od popularnih televizijskih showa "Samo nebo zna" 2017. godine kada je bio u sastavu MORH-a kao pripadnik ratne mornarice.

Godinu dana nakon učešća u RTL-ovoj dokumentarnoj sapunici uhapšen je u Splitu s amfetaminima i ekstazijem. Tokom kriminalističkog istraživanja utvrdiće se kako je došlo do toga da se beba umalo utopila te sve ostale okolnosti sinoćnjih događanja.

Majka djeteta je s njim došla u Hitnu te je i ona zadržana u bolnici na Odjeljenju psihijatrije zbog teškog stanja u kojem je bila. Beba, uz simptome koji su ukazivali na posljedicu utapanja, nije na sebi imala vidljive povrede, a zadržana je na Jedinici intezivnog liječenja.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина