Zagreb

Penzioner kažnjen sa 40 KM jer se molio ispred bolnice

  • Извор: Агенције
  • 01.03.2023. 13:20

Penzioner Mladen (72) proglašen je krivim i osuđen jer se oko 3 ujutro glasno molio ispred bolnice.

Prema presudi donesenoj ovih dana, on je lani u aprilu oko 3.30 sati na Vinogradskoj cesti u Zagarebu molio i glasno vikao, čime je remetio javni red i mir građana.

"Bože pomozi! Bože pomozi i policajcima! Ja sam se ovdje došao moliti na glas da me svi čuju, pa tako i Bog! Zašto ste vi ovdje došli? Ko vas je zvao! Želim znati ko vas je zvao", vikao je Mladen u sitne jutarnje sate ispred bolnice u Vinogradskoj, prenosi "Danica.hr".

Mladen je policiji rekao kako je "glasno molio Boga ispred crkve Sestre milosrdnice u to vrijeme u doba korizme zajedno s članovima mladih katolika, i to danonoćno u periodu od 40 dana".

Inače, riječ je o katoličkoj korizmenoj akciji kojom se širom Hrvatske uoči Uskrsa 40 dana moli ispred bolnica kako bi se trudnice odvratile od pobačaja.

"Bili smo za tu priliku prijavljeni kod policije. A Boga se ne moli glasno iz nekog luksuza, nego iz potrebe da se nađe spas od zla", branio se pred policijom, kako stoji u njihovoj prijavi.

Kako se nije odazivao na sudska ročišta, sudija ga je osudila u odsustvu. Kažnjen je s 20 evra (oko 40 KM) te mora platiti 15 evra (oko 30 KM) troškova prekršajnog postupka.

Presuda je nepravosnažna i Mladen se na nju može žaliti.

Тагови:
  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок