Премијер Хрватске

Пленковић открио детаље: ДП добива три ресора, оснивамо ново министарство

  • Извор: Агенције
  • 08.05.2024. 17:33

Премијер Хрватске Андреј Пленковић открио је данас поподне која ће министарства припасти Домовинском покрету, с којим је његова странка ХДЗ постигла споразум о формирању нове парламентарне већине и владе.

"Постигли смо договор о структури владе. Три ресора иду ДП-у. Основаћемо ново министарство - Министарство демографије. То је кључно питање и зато смо први на нивоу ЕУ који уводе такво министарство", рекао је Пленковић. 

"Други ресор је Министарство пољопривреде, будући да је ДП махом базиран у Славонији. И трећи је да се Министарство привреде подијели на пола. Нисмо говорили о именима. Онај члан владе који буде за демографију ће бити и потпредсједник владе", изјавио је Пленковић у свом обраћању у Јастребарском.

Објаснио је да ће нова влада имати више министарстава него што је раније био случај, када их је било 18.

Одговорио је и на питање колико ће потписа "мањинаца" добити нова влада.

"Колико буде потребно", рекао је он.

Пленковић је најавио да креће скупљање потписа које ће однијети хрватском предсједнику Зорану Милановићу.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм