Osijek

Podignute optužnice protiv Luke Modrića i Dejana Lovrena

  • Извор: Агенције
  • 29.06.2023. 17:21

Protiv Luke Modrića i Dejana Lovrena je podignuta optužnica zbog lažnog svjedočenja, saznaje "Jutarnji".

Opštinsko državno tužilaštvo u Osijeku podiglo je 28. juna pred Opštinskim sudom u tom gradu optužnice protiv dvojice hrvatskih državljana (1989. i 1985.) zbog počinjenih kaznenih djela davanja lažnog iskaza iz čl. 305. st. 1. Kaznenog zakona/11.

Braća Mamić tužili repere zbog stiha u pjesmi

Braća Mamić tužili repere zbog stiha u pjesmi

Riječ je o krivičnom djelu za koji su obojica već jednom bili optuženi. No te optužnice su nakon podizanja bile odbačene, jer je sud smatrao da su preuranjene.

Mamić zgrožen hrvatskim medijima -

Mamić zgrožen hrvatskim medijima - "Zoran i ja smo stvorili Gvardiola, nas niko ne spominje, sramota"

Tužilaštvo tvrdi da su svojevremeno tokom suđenja Zdravku i Zoranu Mamiću, Damiru Vrbanoviću i Milanu Pervanu, zbog izvlačenja 118 miliona kuna iz Dinama, na klupi za svjedoke- lagali. Odnosno, promijenili su iskaze jer su jedno tvrdili u istrazi i ti su iskazi za Mamića bili dosta inkriminirajući. No na glavnoj raspravi obojica su govorila drugačije od onog što su iskazivali u istrazi, pogotovo Modrić. On je na suđenju govorio da se onog što je ranije iskazao- ne sjeća.

Zdravko Mamić tužio Hrvatsku

Zdravko Mamić tužio Hrvatsku




Пратите нас и путем Вибера

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм