Tokom vikenda

Pogoršanje vremena na Jadranu: Primorje na udaru grmljavinskih oluja i obilnih pljuskova

  • Извор: Агенције
  • 30.06.2023. 17:11

Širom Jadrana preovlava sunčano i pravo ljetnje vrijeme, uz temperature vazduha od 28 do 32°C, dok se temperatura mora kreće od 23 do 25°C. Nažalost, vrlo brzo očekuje se pogoršanje vremena.

Već u petak krajem dana i tokom večeri na sjevernom Jadranu očekuje se naoblačenje sa kišom i grmljavinom, uz olujne nepogode. Na prvom udaru ovih nepogoda naći će se Istra.

U noći ka suboti ovo pogoršanje vremena sa grmljavinskim olujama širiće se dalje preko Dalmacije na jug i do jutra će stići i do crnogorskog primorja.

Ponovo promjene: Objavljena vremenska prognoza do ponedjeljka

Ponovo promjene: Objavljena vremenska prognoza do ponedjeljka

Dakle, tokom vikenda na na crnogorskom vikendu očekuju se povremeno obilniji pljuskovi sa grmljavinom. Biće uslova i za grmljavinske oluje sa gradom, olujnim vjetrom i veoma obilnim pljuskovima, pri čemu bi u kratkom vremenskom intervalu palo i preko 50 mm kiše po kvadratnom metru, uz pojavu lokalnih poplava i bujica.

Osim hrvatrskog i crnogorskog primorja, obilniji pljuskovi i nepogode pogodiće i Hercegovinu, unutrašnje dijelove Dalmacije, ali i veći dio kopnene Crne Gore, Hrvatske i BiH.

U subotu će najintenzivnije grmljavinske oluje biti na jugu Dalmacije i na crnogorskom primorju.

Prekinuo ljetovanje zbog cijena: Na jelovniku 19, a platio 148 evra

Prekinuo ljetovanje zbog cijena: Na jelovniku 19, a platio 148 evra

Zbog očekivanih vremenskih (ne)prilika za vikend se na napomenutnom području, a naričito duž Jadrana preporučuje ogroman oprez na otovorenom i na samom moru, a oprez je neophodan i u saobraćaju, jer se ponegdje očekuju vrlo obilne padavine, uz lokalne poplave, bujice i odrone.

Ovakva vremenska situacija potrajaće i drugog dana vikenda, ali uz postepeno smirivanje vremena tokom dana i uz potpuni prestanak do kraja dana, tako da se sunčano i pravo ljetnje vreme ponovo vraća od ponedjeljka.

Cijene divljaju na Jadranu: Račun od kojeg će vam se zavrtjeti u glavi

Cijene divljaju na Jadranu: Račun od kojeg će vam se zavrtjeti u glavi

Inače, iako se tokom vikenda u oblasti Jadrana očekuju pada, neće doći do zahlađenja, tako da će maksimalne tempetrature biti od 27 do 30°C, a one minimalne tokom noći oko 20°C.

Ljeta na Jadranu odlikuju se vedrim i sušnim vremenom, a takvo vrijeme prekidaju samo rijetka pogoršanja, najčešće pri prodoru hladnog fronta. Ipak, najavljeno pogoršanje biće nešto izraženije.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.