Varaždin

Pokušao pregaziti policajce, oni zapucali: Filmska potjera za pomahnitalim vozačem

  • Извор: Јутарњи.хр
  • 24.12.2021. 21:58

Varaždinska policija je nakon potjere u petak uhapsila 33-godišnjeg vozača koji je bježao pred policijom čineći brojne prekršaje, a na kraju je pokušao pregaziti dvojicu policajaca, od kojih je jedan nalet izbjegao skakanjem u stranu, dok je drugi u odbrani zapucao prema vozilu.

Muškarca sa područja Međimurja policija je privela na kriminalističko istraživanje, zbog pokušaja teškog ubistva i prisile prema policijskim službenicima.

U potjeri za vozačem prvo su bili međimurski policajci koji su oko 15,30 sati obavijestili varaždinsku policiju da se bjegunac vozilom zagrebačke registracije kreće u smjeru Varaždinske županije, čineći brojne prekršaje i ugrožavajući bezbjednost drugih učesnika u saobraćaju.

Varaždinski policajci su kod Dravskog mosta uspostavili blokadni punkt, a po uočavanju vozila jedan od policajaca pokušao je izdavanjem znakova zaustaviti vozača ali je on nastavio vožnju. Policajac je izbjegao nalet vozila skakanjem u stranu.

Nakon toga 33-godišnji vozač je u namjeri gaženja usmjerio vozilo prema drugom policijskom službeniku, koji se nalazio uz blokadni punkt, a policajac je u nužnoj odbrani upotrijebio vatreno oružje i ispalio nekoliko hitaca u smjeru vozila kako bi spriječio da naleti na njega.

Vozač je nakon toga i dalje nastavio vožnju u smjeru Varaždina te se oglušio i na znakove policajaca Interventne jedinice policije i zaobišao ih.

"Ali, ubrzo je u Međimurskoj ulici zaustavljen i uhapšen, uz upotrebu sile – tjelesne snage i sredstava za vezivanje", saopštila je varaždinska policija, prenosi "Jutarnji.hr".

Тагови:
  • 16:10 Наша Српска (Р)

    ''Сваког понедјељка у 18 часова и 20 минута у емисији 'Наша Српска' погледајте актуелне теме из привреде, туризма, здравља, културе и спорта из свих крајева наше земље.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.