12 poginulih u nesreći

Poljski mediji: Pretpostavka je da je vozač zaspao za volanom

  • Извор: Телеграф
  • 06.08.2022. 17:50

Poljski autobus, koji je jutros sletio sa auto-puta A4 kod Brezničkog Huma proizveden je 2011. i bio je tehnički ispravan.

Iako zasad nema službenih podataka o uzroku i okolnostima nesreće u kojoj je poginulo 12 a povrijeđene su 32 osobe, nezvanična je pretpostavka da je vozač zaspao za volanom, prenosi HRT šta javljaju poljski mediji.

Poljsko ministarstvo infrastrukture saopštilo je da je autobus koji je imao nesreću u Hrvatskoj proizveden 2011. godine, registrovan u Poljskoj i da je prošao sve preglede propisane zakonom. Tehnički pregled je obavljen u junu ove godine.

Portparol poljskog ministarstva spoljnih poslova Lukas Jasina rekao je da su u autobusu bila 42 hodočasnika i dva vozača, te da su svi stradali poljski državljani. On je rekao da je hodočašće organizovalo bratstvo svetog Josipa.

Mjesto nesreće poljskog autobusa obišao je i ministar unutrašnjih poslova i načelnik Štaba Civilne zaštite RH Davor Božinović.

- Uviđajem upravlja državni tužilac u koordinaciji sa policijskim timom za uviđaje i to je nešto o čemu vam ja ne mogu govoriti - rekao je ministar Božinović dodavši da će okolnosti nesreće utvrditi uviđaj.

- Očito je da se radilo o gubitku kontrole, a što je uzrok tome utvrdit će istraga - naglasio je ministar odgovarajući na pitanja novinara, javlja HRT.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Досије

    ''Емисија: Досије

  • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:30 Серија: Авионџије

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Прича о озлоглашеном нарко босу, једном од најопаснијих и крволочнијих мафијаша.