Sisak

Popustio Savski nasip

  • Извор: СРНА
  • 18.05.2023. 11:15

Savski nasip u Sisku je popustio i voda je potopila kompleks Udruženja za terapijsko i rekreaciono jahanje.

"Moramo spasiti konje. Potopljeni su nam svi dokumenti i sve što imamo. Radimo 20 godina na izgradnji ovog udruženja, a sad smo sve izgubili", rekla je sekretar Udruženja "Kas" Anita Trstenjak.

Zoran Đuroković iz "Hrvatskih voda" rekao je da je u Sisku popustilo šest boks-barijera i da je isprano osnovno tlo, za koje su, kako je dodao, znali da nije dobro.

Banjalučki kuvar u humanoj misiji: Prikuplja slike za UKC Srpske

Banjalučki kuvar u humanoj misiji: Prikuplja slike za UKC Srpske

On je pojasnio da se zbog ogromne količine kiše nije stigla izvršiti stabilizacija, koja je bila predviđena u projektu sanacije, prenose hrvatski mediji.

Đuroković je potvrdio je da se radi o dijelu nasipa oštećenom u zemljotresu koji je pogodio Baniju.

"Stotinu pripadnika Hrvatske vojske upućeno je na lokaciju zajedno sa snagama `Hrvatskih voda` i vjerujem da će u relativno kratkom roku sanirati oštećenje u tom dijelu nasipa", rekao je Đuroković novinarima u Karlovcu.

Budite dio naših vijesti: Imate dobru vijest, informaciju ili fotografiju, podijelite je sa nama!

Budite dio naših vijesti: Imate dobru vijest, informaciju ili fotografiju, podijelite je sa nama!

On je istakao da se moraju fokusirati na petrinjske nasipe, gdje su bile pukotine usljed zemotresa i gdje je najviše vremena potrošeno da bi se izvršila njihova stabilizacija kako bi naredni dan-dva spremno dočekali veliki vodeni talas rijeke Kupe.

Hrvatski premijer Andrej Plenković stigao je jutros u Karlovac, za koji je rekao da je odbranjen, pogotovo dijelovi koji su ranije bili u najgoroj situaciji.

"Možemo reći da je situacija u ovom trenutku pod kontrolom. Pratimo situaciju u drugim županijama, posebno Sisačko-moslavačkoj", rekao je Plenković i dodao da je u ovom trenutku u Kostajnici složena situacija.

Pratite nas i putem Vibera

Тагови:
  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм