Смиљан Кожул

Преминуо најпознатији хрватски истјеривач ђавола

  • Извор: Агенције
  • 02.10.2023. 11:36

Након дуже болести умро је један од најпознатијих хрватских егзорциста, фра Смиљан Kожул. Имао је 81 годину.

Познат је и по томе што је 2015. године у Цркви Св. Kрижа у загребачком Сигету вјенчао бившег шефа ХДЗ-а Томислава Kарамарка с дугогодишњом дјевојком Аном Шарић.

Фра Kожул био је најпознатији хрватски егзорцист, а како је прије више година писао дневникј, он се годинама свакодневно бавио истјеривањем ђавола - сваки дан су му долазили Хрвати који су га молили да скине урок с њих.

Био је помоћник дон Габриела Амортха, водећег егзорциста у Риму те је осам година обављао службу егзорциста у Загребачкој надбискупији. 

Бијељинци након убиства инспектора: Забринути смо за безбједност

Бијељинци након убиства инспектора: Забринути смо за безбједност

"Хиљаде је Хрвата заробљено црном магијом", рекао је 2011. године Kожул. У једном другом интервјуу казао је како се од стотина људи који му се јављају само "10 посто их стварно опсједнуто ђавлом, док су други душевни болесници".

Kожул је тврдио да је сам обавио више стотина егзорцизама, а једном приликом, како је тврдио, довели су му опсједнуту осмомјесечну бебу - јер није спавала више од 20 минута у комаду. Након његовог обреда, устврдио је Kожул, беба му је заспала у наручју.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.