Cesarica

Preokret u slučaju turistkinje "prevarene" za smještaj u Hrvatskoj

  • Извор: Вечерњи.хр
  • 25.07.2023. 20:19

Situacija s Njemicom koja je rezervaciju apartmana platila 1.635 evra (3194 KM) te navodno shvatila da je prevarena kada je došla u Hrvatsku, dobila je preokret.

Kako su saopštili iz Policijske uprave, njemačka državljanka je u ponedjeljak naveče došla u Policijsku stanicu Karlobag, gdje je ranije prijavila prevaru, te je izjavila da je došlo do greške u sistemu oko rezervacije i da je sve riješila s predstavnicima internet stranice na kojoj je rezervisala smještaj.

Naime, 47-godišnja Njemica je u maju ove godine na jednoj internet stranici pronašla apartman u Cesarici.

Rezervisala je smještaj te je za rezervaciju uplatila 1.635 evra (3194 KM). Zatim je 23. jula došla u Cesaricu na adresu iz rezervacije i shvatila da je prevarena.


Prosjaku bilo malo 70 centi, pa muškarcu slomio butnu kost!

Prosjaku bilo malo 70 centi, pa muškarcu slomio butnu kost!

Neko je lažno nudio mogućnost rezervacije apartmana u toj kući, a na telefonske brojeve navedene na predmetnoj internet stranici više se niko nije javljao. Cijeli slučaj prijavila je policiji, a njen slučaj postao je viralan te je izazvao mnoštvo reakcija.

"Upozoravamo građane da budu oprezni prilikom najma apartmana ili kuća za odmor putem interneta, te da pripaze putem kojih oglasa i internet stranica pronalaze smještaj i da provjere da li za određeni smještaj ima recenzija korisnika. Takođe je potrebno pripaziti da li je osoba koja iznajmljuje smještaj stvarno i osoba koja je za njega odgovorna", upozoravaju iz policije.

Dodaju i da bi se iznajmljivač trebao potpisivati punim imenom i prezimenom, a njegovi lični podaci i podaci agencije trebali bi se nalaziti na svim promotivnim materijalima, piše "Večernji.hr".

Пратите нас и путем Вибера