Predsjednički izbori

Prijavljeno 66 slučaja kršenja izborne tišine u Sloveniji

  • Извор: СРНА
  • 13.11.2022. 14:45

Inspektorat unutrašnjih poslova Slovenije pokrenuo je 33 slučaja zbog sumnje na kršenje izborne tišine, saopšteno je iz slovenačkog MUP-a.

U saopštenju se dodaje da je od početka izborne tišine u petak u ponoć do danas u 13.00 časova dežurnoj službi MUP-a stiglo 66 obavještenja o navodnim prekršajima.

Utvrđeno je da se 33 obavještenja odnose na slučajeve koji su već u razmatranju ili nisu u vezi sa kršenjem izborne tišine.

Među predmetima kojima se bavi inspektorat, najviše njih se odnosi na navodna kršenja izborne tišine sa kontroverznim objavama i sadržajima na televiziji, zatim oglasima na društvenim mrežama i dijeljenjem letaka u poštanskim sandučićima.

Prema podacima Državne izborne komisije, u drugom krugu predsjedničkih izbora do 11.00 časova glasalo je 248.333 birača ili 14,66 odsto sa pravom glasa.

Izlaznost birača do 11.00 časova u prvom krugu predsjedničkih izbora iznosila je 13,63 odsto.

Predsjednik Državne izborne komisije Peter Golob rekao je na konferenciji za novinare da bi izlaznost u drugom krugu mogla da pređe 50 odsto.

U Sloveniji se danas održava drugi krug predsjedničkih izbora na kojima glasači biraju između konzervativca Anžea Logara i nezavisnog kandidata Nataše Pirc Musar, koja ima podršku ljevice. 

  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 АТВ Интервју: Сергеј Лавров

    ''Ексклузивни интервју Сергеја Лаврова, министра спољних послова Руске Федерације. Говориће о војној операцији Русије у Украјини, тренутној ситуацији на глобалној политичној сцени, односима Русије и Запада, те о политичкој ситуацији у БиХ. Интервју води новинарка Даринка Петровић.