Turista iz Švajcarske

Prije godinu dana izašao iz apartmana u Splitu i nestao

  • Извор: Агенције
  • 26.08.2021. 22:40

Prije desetak dana prošla je godina od kada je u Splitu nestao 48-godišnji turist Arkadi Kun, rođeni Letonac s prebivalištem u Cirihu u Švajcarskoj, koji je imao i njemačko i švajcarsko državljanstvo, piše Slobodna Dalmacija.

Policija i dalje ne zna šta mu se dogodilo, a prema nezvaničnim informacijama, do sada u cijelom slučaju nije uočeno ništa što bi ih upućivalo da je Arkadijev nestanak posljedica nekog krivičnog djela.

48-godišnji trgovački putnik, koji je radio za jednu njemačku modnu kompaniju, u Hrvatsku je došao na odmor s prijateljima. Kada im je odmor završio, njegovi prijatelji su se vratili kući, a Arkadi je kazao da će ostati još koju sedmicu u Splitu kako bi ga bolje upoznao. 

Nekoliko dana nakon što je ostao sam u Splitu, 11. avgusta prošle godine oko 21 sat Kun je izišao iz apartmana obučen u bijelu majicu, džins hlače i bijele Lakoste papuče na nogama. Nikad se nije vratio i tada je zadnji put viđen, odnosno snimljen je nadzornim kamerama jednog obližnjeg objekta.

Policija je pretražila okolne plaže, ali nije ništa pronađeno. Novac, mobilni telefon i laptop pronađeni su u apartmanu, kao i njegovi dokumenti, kreditne kartice i ostali lični predmeti. 

Policija i dalje ne isključuje ni jednu mogućnost – od toga da je moguća žrtva krivičnog djela, da je možda sam sebi oduzeo život ili da je, pak, negdje nastradao nesretnim slučajem. Sve se opcije i dalje istražuju, piše Slobodna Dalmacija.


(Foto: nestali.hr)
Тагови: