Agrokor

Produžena istraga protiv Ivice Todorića

  • 22.11.2018. 22:26

Istraga protiv bivšeg vlasnika kompanije "Agrokor" Ivice Todorića i ostalih osumnjičenih produžena je za najduže šest mjeseci.

"Istraga je produžena za pola godine i trebalo bi biti dovršena najkasnije u maju naredne godine", potvrdio je Hini glavni državni tužilac Dražen Jelenić. 

Zagrebačko Županijsko državno tužilaštvo je istragu protiv Ivice Todorića, njegovih sinova Ivana i Ante, te 12 "Agrokorovih" menadžera i revizora pokrenulo u novembru prošle godine zbog nezakonitog pribavljanja nekoliko stotina miliona evra /više od milijardu kuna/ iz te kompanije. 

Ukupnoj šteti uz Todorićevu imovinsku korist, tužilaštvo je dodalo i dodatnih 43 miliona evra /320 miliona kuna/ pribavljenih za pravno lice falsifikovanjem isprava i nezakonitim vođenjem poslovnih knjiga. 

Istražni zatvor bio je odobren jedino za Ivicu Todorića koji je nakon izručenja Hrvatskoj sproveden u zatvor u Remetincu, da bi 20. novembra bio pušten na slobodu, uz kauciju od milion evra /7,5 miliona kuna/ i zabranu napuštanja Zagreba. 

Uz Todorića i sinove istragom u slučaju "Agrokor" obuhvaćeni su i Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić. 

Oni su bili članovi uprave ili nadzornog odbora u "Agrokoru", dok su Discordia i Hrstić bili zaposleni u revizorskoj kući "Baker Til" koja je radila revizorske izvještaje za ovu kompaniju.

Тагови:
  • 17:00 Серија: Насљедници (12+) (Р)

    ''''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 АТВ Интервју: Сергеј Лавров

    ''Ексклузивни интервју Сергеја Лаврова, министра спољних послова Руске Федерације. Говориће о војној операцији Русије у Украјини, тренутној ситуацији на глобалној политичној сцени, односима Русије и Запада, те о политичкој ситуацији у БиХ. Интервју води новинарка Даринка Петровић.