Hrvatska

Profesor udario nogom divlju svinju, prijavilo ga udruženje za zaštitu životinja

  • Izvor: 24sata.hr
  • 26.10.2021.21:33

Policijski službenici su po prijavi o udaranju svinje postupali nad 58-godišnjim hrvatskim državljaninom za koga je utvrđeno da je počinio prekršaj iz čl. 30. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira zbog čega mu je i uručen obavezan prekršajni nalog.

Napisali su to iz PU primorsko-goranske udruženju Prijatelji životinja koji su ih pitali jesu li kaznili profesora škole koji je u dvorani udario veprića. O tome su nedugo nakon ekscesa pisala 24sata jer je internetom kružila snimka divljanja u dvorani. Profesor bi, prema prekršajnoj prijavi, mogao platiti između 50 i 200 njemačkih maraka kazne. Ta valuta ostala je jer je zakon nije mijenjao ali najveći iznos koji bi mogao dati je 770 kuna. Na to se može žaliti, a o svemu bi na kraju odlučivao sudac za prekršaje.

- Nadamo se da mladunče staro nekoliko mjeseci nema ozbiljne posljedice zbog silovitog udarca te da će ovo biti javna opomena svima. Najviše bi nas veselilo da su djeca koja su skandirala i ohrabrivala profesora nešto naučila iz cijele priče te da će umjesto nasilja prema slabijima i nemoćnima u budućnosti postupati zaštitnički - napisali su Prijatelji životinja.

Podsjetimo, direktor škole tada je rekao kako je profesor to napravio jer je životinja nasrtala na njega. 

- Mi i inače imamo problema s divljim svinjama jer smo dosta blizu šume, a one se znaju spustiti i šetati se oko škole. Mi imamo zaposlenike poput spremačice i školske kuharice koje dolaze u školu još prije 6 sati ujutro i u tom polumraku ih je strah da ne nalete na divlju svinju. Sreća da je ovo bilo u sportskoj dvorani, zamislite da je ušla u učionicu punu djece - rekao nam je tada direktor Igor Kegalj.