Crna Gora

Protest u Pljevljima: "Nećemo dozvoliti prekrajanje izborne volje građana"

  • Извор: СРНА
  • 13.02.2022. 20:02

Lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić poručio je večeras sa protesta u Pljeviljima da ova stranka neće stati sa protestima i da neće dozvoliti prekrajanje izborne volje građana sa parlamentarnih izbora 30. avgusta 2020. godine formiranjem nove manjinske vlade.

"Ovaj osjećaj slobode ne bih dao za sve funkcije i privilegije. Čast mi je što sam razriješen i začudio bih se da je bilo suprotno, a smijenjen sam jer sam branio istinsku Crnu Goru, a ne mafijašku", rekao je Bečić na protestima pod sloganom "Ustani. Odbrani. Pobijedi" u organizaciji Demokratske Crne Gore.

On je naglasio da je narod trpio mnogo toga, ali izdaju nikada nije prihvatio.

Lider Demokrata tvrdi da drugim strankama trebaju analize i sjednice organa da bi odgovorili na prosto pitanje da li hoće sa DPS-om, dok se neki još razmišljaju i ponašaju u skladu sa narodnom "selo gori, a baba se češlja".

"Sve ide u pravcu izdaje narodne volje i to se jasno vidi, jer se ne može sa dva ili tri odsto podrške vladati jednom državom", rekao je Bečić.

Funkcioner Demokratske Crne Gore Nikola Rovčanin rekao da je politička scena u Crnoj Gori kristalno jasna, jedan dio političara je sa narodom, a drugi dio sa DPS-om.

On je naglasio da je voljom naroda 30. avgusta 2020. godine DPS smijenjen, te pozvao lidera Građanskog pokreta URA Dritana Abazovića da dođe u Pljevlja i da pogleda ljude u oči.

Rovčanin je pozvao građane da dođu na protest u Podgoricu u srijedu, 16. februara, u 18.00 časova.

Okupljeni građani su nakon obraćanja lidera Demokrata krenuti u protesnu šetnju ulicama Pljevalja.

Protest Demokrata održan je i 9. februara u Podgorici, a sinoć u Kolašinu.


(Foto: RTCG)


Тагови: