Predsjednik SNV-a

Pupovac: Dolazak Dačića i Žigmanova početak normalizacije odnosa

  • Извор: Танјуг
  • 04.01.2023. 13:48

Predsjednik SNV-a, lider SDS S i poslanik u hrvatskom saboru, Milorad Pupovac, istakao je danas da je posjeta dvojice ministara Ivice Dačića i Tomislava Žigmanova Zagrebu, na Badnji dan, izuzetno značajna za srpsku zajednicu, navodeći da je to važno i za početak normalizacije odnosa između Srbije i Hrvatske.

- Sasvim sigurno da to predstavlja ne samo simboličan gest, nego i sadržajan gest i radnu posjetu koja će se vjerovatno definisati u susretu (ministra Dačića) sa njegovim kolegom Radmanom Grlićem - rekao je Pupovac za Tanjug.

On je istakao da su Hrvatska i Srbija dvije ključne zemlje zapadnobalkanskog prostora od kojih, kako je rekao, zavisi što-šta.

- Zavisi dinamika proširenja Evropske unije, zavisi obnova povjerenja, stabilnost značajnog dijela prostora bivše Јugoslavije i uopšte Zapadnog Balkana, a naravno zavisi i spremnost da se rješavaju otvorena pitanja koja u odnosima dvije zemlje postoje - naveo je Pupovac.

Prema njegovim riječima, važno je da Zagreb i Beograd imaju dijalog oko svih pitanja koja se tiču i energije, ekonomskih odnosa, ali i opšte stabilnosti na Balkanu.

Komentarišući imenovanje Tomislava Žigmanova za ministra u Vladi Srbije, Pupovac je rekao da je jako značajno da je nakon toliko godina hrvatska zajednica dobila priliku da bude viđena i da može da učestvuje u vladi, dodajući da to ima simboličnu težinu u odnosima Beograda i Zagreba.

Smatra da je prvi rezultat tog imenovanja upravo predstojeća posjeta Žigmanova i Dačića Zagrebu.

Тагови:
  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Аутошоп магазин (Р)

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 12:40 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.