Hag odlučio

Radikalima će se suditi u Srbiji

  • 13.06.2018. 14:09

Sudski Mehanizam u Hagu odlučio je da ustupi Srbiji proces protiv funkcionera Srpske radikalne stranke /SRS/ Petra Jojića i Vjerice Radete, koje tereti za nepoštivanje suda.

Iz Haga je danas saopšteno da je odluku da se Jojiću i Radeti sudi pred sudom u Beogradu donio je Ajdin Akaj, sudija Rezidualnog mehanizma, pravnog nasljednika Tribunala. 

Sudija Akaj ponovo je, u ime Mehanizma, izdao međunarodni nalog za hapšenje Jojića i Radete, a povučen je nalog za hapšenje koji je za njima izdao Haški tribunal, prenijeli su beogradski mediji. 

Tribunal je u oktobru 2012. godine optužio Jojića i Radetu da su uticali na svjedoke u postupku protiv lidera radikala Vojislava Šešelja, a 2015. godine vlastima u Beogradu upućen je nalog za njihovo hapšenje. 

Viši sud u Beogradu odlučio da nema zakonskih osnova za hapšenje i izručenje radikala, zato što nacionalni zakon o saradnji sa Haškim tribunalom predviđa obavezu izručenja samo optuženih za ratne zločine, a ne i za nepoštivanje suda.

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм