Dubrovnik

Radnik obezbjeđenja tokom snimanja HRT-ovog priloga davio profesora

  • Извор: Индекс
  • 26.08.2023. 20:48

Radnik Royal Hotels&Resortsa ponovno je fizički napao dubrovačkog matematičara Igora Legaza tokom snimanja priloga za HTV-ov Regionalni dnevnik.

"Satraću te. Hoćeš da te ubijem, ajde dođi. Nemoj snimati. Je*o te Isus u pi*ku", poručio je radniku Legazu.

Na snimku se vidi kako je radnik resorta uhvatio dubrovačkog matematičara rukama oko vrata i počeo gušiti. Ovaj put policija nije intervenisala niti je imala komentara na incident, piše HTV. 

"Ovo je poraz države"

Podsjetimo, Legaz je prije tri dana uz pomoć građana presjekao dio ograde i zida na pomorskom dobru kod Ville Elite. I tom je prilikom radnik Royal Hotels&Resortsa napao Legaza i okupljene građane te pokušao oteti kabl koji napaja pilu. Međutim, tada su reagovali policajci koji su ga odveli. 

Nesreća kod Doboja, poginuo vozač

Nesreća kod Doboja, poginuo vozač

"Događaj na Vili Eliti je poraz države i svih njezinih institucija. Činjenica je da je frustracija uzurpacijom pomorskog dobra širom obale ovdje doživjela kulminaciju i da su građani uzeli stvar u svoje ruke", kazao je Marko Giljača, županijski poslanik Srđ je Grad/Možemo.

Miličević poručio Vukanoviću: Ti nagovijesti da ćemo održati neku sjednicu, nešto da bude misteriozno

Miličević poručio Vukanoviću: Ti nagovijesti da ćemo održati neku sjednicu, nešto da bude misteriozno

"Mi ništa ne radimo nego obnavljamo stari put. Kad kažem mi, mislim na udrugu Divlja liga vaterpolo, koja ima djelatnost uređivanje i održavanje pristupnih puteva do mora. Mi upravo to i radimo", objasnio je Legaz, koji obavlja i dužnost predsjednika spomenutog udruženja.

Zid postavljen na pomorskom dobru

Iako do plaže postoje dva prilaza, Legazu smeta što je zid postavljen na pomorskom dobru gdje je nekad bio glavni put do plaže. "S obzirom na to da su ovo vrlo važne gradske skale, mi insistiramo da grad Dubrovnik napravi tu skale jer za taj dio treba troškova koje mi nemamo", naveo je. 

Najmlađi ubica izlazi iz zatvora, stručnjaci upozoravaju da će sve ponoviti

Najmlađi ubica izlazi iz zatvora, stručnjaci upozoravaju da će sve ponoviti

Iz resorta su najavili kako će poduzeti pravne korake. "Možemo reći da zid ima pripadajuću dozvolu sve u skladu sa zakonom Republike Hrvatske i taj zid je funkcionalan", naglasio je Petar Krvarić, direktor marketinga u preduzeća Royal Hotels & Resort.

"Decenijama postoji, dio je funkcionalne cjeline vile, isto tako ima svoju svrhu, dakle, tamo vam je provalija. I ono što je jako bitno za pitanje pomorskog dobra - oduvijek su za građane postojala te i danas postoje jedina dva sigurna puta do plaže", dodao je. 


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 17:00 Серија: Вода у праху (Р) (12+)

    Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)