Svađa u Baškoj vodi

Razjareni turista izgubio živce u Hrvatskoj: Nemoj mi to stavljat na moje stvari!

  • Извор: Јутарњи.хр
  • 28.07.2023. 16:54

Niti ove sezone na hrvatskoj plaži s najviše ležaljka - onoj u Baškoj vodi - nisu izostali prizori svađa između koncesionara i gostiju s ručnicima, a posljednju takvu zabilježio je i jedan čitalac Jutarnjega lista.


On nam je, naime, poslao snimku razjarenog gosta kojem je koncesionar, jedan od njih čak 114, preko ručnika postavio plastičnu ležaljku koju je gost potom u bijesu bacio u more te pozvao komunalce.

Šta ako vas udari neosigurano ili neregistrovano vozilo?

Šta ako vas udari neosigurano ili neregistrovano vozilo?

"Slikaj, slikaj, dolazi komunalac. Nemoj stavljat stvari na moje stvari. Lijepo sam te upozorio", čuje se i vidi gost s ručnikom dok u pozadini koncesionar iz mora vadi svoju ležaljku te je vraća na plažu, ovog puta pored ručnika.

Što se dogodilo jednom kad je stigao komunalac nije nam poznato, ali zato je Baška voda poznata kao destinacija s najvećim brojem koncesijskih odobrenja za postavljanje ležaljki i suncobrana, i to nerijetko suprotno propisima što ljuti domaće.

Piroman uhvaćen na djelu, gađao dron koji ga snima

Piroman uhvaćen na djelu, gađao dron koji ga snima

Naime, vlasnici koncesijskih odobrenja nerijetko ležaljkama zakrče cijelu plažu, što je kontra propisima prema kojima ih moraju držati na hrpi te postaviti tek nakon što je potrošač zatraži i plati. Ostatak plaže mora biti dostupan za korištenje gostima koji ne žele iznajmiti ležaljke.

Kako je Jutarnji list već ranije pisao, među vlasnicima koncesijskih odobrenja ima i podosta članova familije i prijatelja opštinskog načelnika Joška Roščića, zbog čega su ga mnogi prozivali u javnosti.

Slučajno rezervisala čitav hotel na Baliju za siću: Evo šta se tačno dogodilo

Slučajno rezervisala čitav hotel na Baliju za siću: Evo šta se tačno dogodilo

Video možete da pogledate OVDJE.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: