Hrvatska

Rekorder - Naduvao 4,27 promila pa poručio: "Kako i ne bi kada sam pio tri dana"

  • Извор: Блиц
  • 05.11.2021. 16:17

Policija u Hrvatskoj prethodne subote zaustavila je učesnika u saobraćaju koji je, nakon što je obavljeno alkotestiranje, postao apsolutni rekorder sa čak 4,27 promila.

Kako je ispričao za Podravski list, Maria Kovačeka iz Karlovca Ludbreškog policija je zaustavila u trenutku kada se vraćao kući sa trodnevnog veselja.

– Tri dana slavio sam s društvom, jedan iz društva je dobio sina, bila je i prosidba i tako se zalomilo. Bili smo u krčmi u Sesvetama i tamo mi je bio auto, a onda smo otišli i u Gorice kod prijatelja i kasnije se ponovo vratili u Sesvete odakle sam i krenuo kući – ispričao je Mario.

Rekao je i kako je policija patrolirala cijeli dan i kako mu je auto stalno bio ispred kafića, mislili su da je sve vrijeme unutra pa su ga zaustavili.

– Krenuo sam kući automobilom, sjećam se svega i svjestan sam da nisam trebao. Još mi sestrična radi tamo u krčmi i mogla me je ona voziti ili neko drugi, ali teško pijanom nešto objasniti, još pogotovo jer sam do kuće udaljen možda kilometar i po. Na kraju su me zaustavili kod groblja u Sesvetama. Odmah sam stao kad sam vidio rotaciju i znao sam da sam kriv – rekao je Mario kojeg je policija odvela u stanicu na trežnjenje.

Rekao je kako je znao da ima dosta alkohola u sebi jer je slavlje trajalo tri dana zaredom i kako mu je žao što je sjeo za volan, a kaže kako svega se i sjeća uprkos tolikoj količini alkohola u krvi pa je ispričao i kako se “proveo” u policiji.

– A ko ne bi naduvao toliko nakon tri dana. Pilo se pivo i špricer, a spavao sam možda šest do sedam sati za ta tri dana. Nisam ludovao autom, ali nisam ni trebao voziti. Kad su me zaustavili, odveli su me u stanicu da tamo prespavam, ujutro su me pitali šta ću jesti, dali su mi sendvič i sok i rekli da sam bio pristojan. A kakav bih i bio kad sam znao da sam kriv – rekao je Mario za Podravski list.

Za Marija sada slijedi optužni prijedlog prekršajnom odjeljenju nadležnog opštinskog suda na kojem mu prijeti izricanje novčane kazne do 20.000 kuna, kazna zatvora u trajanju do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju do tri mjeseca, a po pravosnažnosti odluke o prekršaju određivanje i šest negativnih prekršajnih bodova i upućivanje vozača na vanredni ljekarski pregled, prenosi Blic.

Тагови: