Hrvatska

Roditelji preminulog tinejdžera u pritvoru, oduzeto im još troje djece

  • Извор: Индекс
  • 01.10.2021. 21:09

Zbog zanemarivanja u Puli je umro 15-godišnji dječak, a roditelji su sprovedeni u pritvor nakon što su ispitani u Državnom tužilaštvu.

Istraživanjem je utvrđeno da je dijete umrlo od posljedica zanemarivanja i nebrige o njegovom zdravlju. Kako neslužbeno saznaje Nova TV, dijete je imalo dijabetes koji nije adekvatno liječen.

Reanimacija je započela već u njihovoj kući, a nastavljena je u bolnici. Dijete je nakratko vraćeno u život, stabilizovano, ali nije mu bilo spasa i nakon par sati je umrlo. Šta se tačno dogodilo, pokazaće obdukcija, kao i dodatni toksikološki nalazi, objavila je Nova TV.

Roditelji bili u sekti?

Jutarnji list piše da su neslužbeno saznali da za vrijeme reanimacije roditelji djeteta nisu pokazivali nikakav interes šta se događa s njim, već su nad njim molili, kao i da su dio sekte.

Pišu i da ovo nije prvi smrtni slučaj djeteta u ovoj porodici. Prije dvije godine utopilo im se jedno dijete na području Koprivničko-križevačke županije, radilo se o nesretnom slučaju.

Zato je Centar za socijalni rad roditeljima koji su privedeni oduzeo troje maloljetne djece koja su sada na privremenoj zaštiti.

Glas Istre piše da su uhapšeni supružnici imali petoro djece te da su se u Istru doselili iz sjeverne Hrvatske.

Gordana Antić iz Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije danas je izjavila da je dijete bilo u lošem stanju, prenosi Index

Тагови:
  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.