Црногорски бизнисмен

Сахрањен Брано Мићуновић

  • Извор: Блиц
  • 21.04.2024. 18:07

Бранислав Брано Мићуновић сахрањен је данас на гробљу у Моштаници код Никшића, међу ожалошћенима био и Мило Ђукановић са супругом.

Његовој сахрани присуствовао је велики број грађана Никшића и других градова Црне Горе и региона, људи из политичког, културног, спортског миљеа.

На вјечни починак Брана Мићуновића испратио је бивши предсједник Црне Горе Мило Ђукановић са супругом Лидијом и сином Блажом.

На сахрани функционери ДПС

Мићуновићевој сахрани присуствовали су бивши и садашњи функционери ДПС.

Саучешће породици на гробљу у Моштаници изјавили су садашњи предсједник ДПС Данијел Живковић, шеф посланичког клуба те партије Андрија Николић и портпарол странке Милош Николић.

У име братства Мићуновић од Брана Мићуновића опростио се и некадашњи министар културе у Влади Црне Горе Бранислав Мићуновић.

– Бранов одлазак је претешко сазнање. Бранов одлазак сви доживљавамо као велики губитак , зато што смо били навикнути на његову љубав, уздани у његову пажњу и одлучност, зато што је био човјек који је знао и умио да држи дату ријеч у породици, братству, међу пријатељима који се не могу избројати. Јесте, добро знамо да је Брано био посебног кова и да је његова појава у свакој прилици пленила радошћу, једнаком радошћу у непосредном сусрету са њим баш као и на поглед из највеће даљине, преноси Блиц.

Није ту по сриједи само једна посебна персона, снажна личност, храбра и слободна у својим животним ставовима и одлукама него је Браново биће било проткано великодушном предусретљивошћу за човјека поред себе. Имао је пола душе за себе, а пола за пријатеља. Умио је да охрабри и подржи, да стане у заштиту и притекне у помоћ невољнику, био му он знан или не, ко год он био – рекао је Мићуновић.

– Тата волио бих само да ти се захвалим од мене и од твоје кћерке Андрее што си нас направио људима какви јесмо. Недостајаћеш нам заувијек, али ћеш живјети у нашим срцима и мислима – опроштајне су ријечи сина Брана Мићуновића Ђорђа.

Преминуо од посљедица тешке болести

Подсјетимо, Брано Мићуновић је деценијама био у фокусу јавности у земљи и региону, док је његово име повезивано са бројним аферама — за неке је био “понос Црне Горе”, док је за друге криминалац и “господар Црне Горе”, без чијег се одобрења није могао завршити ниједан озбиљнији посао у сивој зони.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: