Zagreb

Sastanak Cvijanović-Milanović: Stabilnost najvažnija

  • Извор: АТВ
  • 16.03.2023. 19:07

Odnosi sa pojedincima iz bivšeg Predsjedništva nisu bili idealni, sada je vrijeme da se otvori novo poglavlje u odnosima sa BiH, rekao je predsjednik Hrvatske Zoran Milanović, pozdravljajući srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željku Cvijanović u Zagrebu.

Vidimo BiH utemeljenu na Dejtonu koga ne bi trebalo dirati jer, u suprotnom, može da bude zlo, kaže Milanović.

On dodaje da je stabilnost najvažnija. 

Razgovaralo se i o položaju Hrvata u BiH. Hrvatska će se izboriti za njihov dostojanstven status, kaže Milanović. 

Željko Komšić nije dobrodošao i nije predstavnik Hrvata, dodaje Milanović.

Nije mu problem da razgovara sa bošnjačkim članom Predsjedništva ali sa Komšićem baš i ne bi. o Očekuje da bi možda moglo da se dogovori legitimnom predstavljanju o kome SDA, dok je bila u vlasti, nije htjela da čuje.

Govorilo se u Zagrebu i o evropskom putu BiH. Pominjao se i NATO. Tu su, kod oboje, stavovi potpuno jasni.

Ne i sankcijama, kaže još Milanović. Komentarisalo se u Zagrebu i to što je direktor RUGIP-a na crnoj američkoj listi. Nepotrebno i nelegalno.

Treba se okrenuti saradnji i raditi na infrastrukturnim projektima. Jedan od njih je završetak izgradnje pristupne saobraćajnice sa hrvatske strane koja će povezati novoizgrađeni most na Savi kod Gradiške sa autoputem Beograd-Zagreb.

To će biti riješeno, kaže Milanović.

Podsjetio je na podršku Milorada Dodika izgradnji Pelješkog mosta kada su protiv toga bili Bakir Izetbegović i Željko Komšić. 


  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина