Zagreb

Sastanak Cvijanović-Milanović: Stabilnost najvažnija

 • Izvor: ATV
 • 16.03.2023. 19:07

Odnosi sa pojedincima iz bivšeg Predsjedništva nisu bili idealni, sada je vrijeme da se otvori novo poglavlje u odnosima sa BiH, rekao je predsjednik Hrvatske Zoran Milanović, pozdravljajući srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željku Cvijanović u Zagrebu.

Vidimo BiH utemeljenu na Dejtonu koga ne bi trebalo dirati jer, u suprotnom, može da bude zlo, kaže Milanović.

On dodaje da je stabilnost najvažnija. 

Razgovaralo se i o položaju Hrvata u BiH. Hrvatska će se izboriti za njihov dostojanstven status, kaže Milanović. 

Željko Komšić nije dobrodošao i nije predstavnik Hrvata, dodaje Milanović.

Nije mu problem da razgovara sa bošnjačkim članom Predsjedništva ali sa Komšićem baš i ne bi. o Očekuje da bi možda moglo da se dogovori legitimnom predstavljanju o kome SDA, dok je bila u vlasti, nije htjela da čuje.

Govorilo se u Zagrebu i o evropskom putu BiH. Pominjao se i NATO. Tu su, kod oboje, stavovi potpuno jasni.

Ne i sankcijama, kaže još Milanović. Komentarisalo se u Zagrebu i to što je direktor RUGIP-a na crnoj američkoj listi. Nepotrebno i nelegalno.

Treba se okrenuti saradnji i raditi na infrastrukturnim projektima. Jedan od njih je završetak izgradnje pristupne saobraćajnice sa hrvatske strane koja će povezati novoizgrađeni most na Savi kod Gradiške sa autoputem Beograd-Zagreb.

To će biti riješeno, kaže Milanović.

Podsjetio je na podršku Milorada Dodika izgradnji Pelješkog mosta kada su protiv toga bili Bakir Izetbegović i Željko Komšić. 


 • 14:00 Serija: Istine i laži (R)

  Priča prati dvije porodice, Božić i Isidorović, čiji životi i sudbine se prepliću, a cijelu priču nadopunje paleta ineresantnih likova; svi prolaze kroz situacije u kojima se suočavaju sa ljubavlju, onom uzvraćenom i neuzvraćenom, sa izdajom, lažima, intrigama i tajnama.

 • 14:50 Serija: Igra sudbine (R)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 15:40 Serija: Prevrtljivo srce

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Energo klub

  Gdje na jednom mjestu dobiti informacije iz energetike, kako globalne, a tako i domaće? Naš novi format ‘Energo klub’ pružiće vam relevantne aktuelnosti iz oblasti proizvodnje električne energije.