Објавио и видео

Секретар шибенске надбискупије позива на спаљивање божићних украса

  • Извор: 24сата.хр
  • 05.12.2023. 21:10

Анте Врцић, секретар за пасторал младих шибенске бискупије, изазвао је расправе на друштвеним мрежама контроверзном објавом на Facebook-u у којој позива на спаљивање одређених божићних украса.

У бизарном позиву, Врцић подстиче на спаљивање божићних декорација тврдећи да су "демонске" и симболизују "ђавола".

Уз то, додао је и снимак гдје се види особа која баца гномове у камин, преносе "24Сата".

Преносимо његову објаву у цијелости: 

ГНОМ?

Отприлике двије године говорим већ о овом феномену гдје се покушава на све начине из прославе Божића избацити слављеника - Христа, а убацити све остало. Једни од тих су ОРАШАРИ и ГНОМОВИ. И чини се као да се успијева у тој замисли јер наши домови, кафићи, ресторани, и остали простори пуни су оваквих наоко безазлених "божићних" реквизита. 

Шта и ко су они?

Гномови су измишљена бића која се често појављују у фантастичним романима, а у митологији означавају ДЕМОНСКА бића која настањују шуме, воде и брда и уобличују духове земље.

Зло никада неће доћи и рећи за себе "ја сам зло“ већ ће се редовно претварати као нешто "слатко“ и "пожељно“. Свједочанства људи који су се ових демона ријешили из своје куће говоре за себе. О миру и благостању. Неки ће одмахнути руком, али духовни свијет је стваран и као такав има везе с нашим животима. "С ким си такав си..“ каже стара изрека. 

С ким ти мислиш прославити Божић?

Са Христом или..?

Нека овај Божић буде Христ у центру јер Он је Слављеник! 

П.Ц. Видео који ми је послан и који сам примио на wapp показује штa учинити с њима.

Божји благослов!"

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: