Zagreb

Slučaj vršnjačkog nasilja: Dječaku stavili omču oko vrata i vukli ga

  • Извор: Агенције
  • 10.05.2022. 17:58

Vijest o vršnjačkom zlostavljanju maloljetnika u Zagrebu uznemirila je javnost detaljima mučenja dječaka kojeg su vezali za vrat i davili.

"Moj sin je stajao i držao se za ogradu, a taj stariji dječak je štrik zakačio za vrat i povukao. Držao se za štrik za njegov vrat. Uspio se nekako izmiljogiti i izvući glavu da mu uže ne dođe s prednje strane vrata", rekla je majka osmogodišnjeg dječaka, koga je početkom maja na školskom dvorištu grupa dječaka verbalno prisilila na igru užetom iako je on rekao da je to opasno.

Sve se odvijalo 2. maja u dvorištu jedne zagrebačke osnovne škole izvan školskog vremena u poslijepodnevnim satima. Učenik prvog razreda oko 18 sati se otišao igrati na školsko dvorište s prijateljem, vršnjakom, koga poznaje odranije i s kojim se i ranije znao družiti. Kad je došao, tamo su već bila dva dječaka, od kojih je jedan iste dobi, a drugi malo stariji.

U to vrijeme u blizini školskog dvorišta bili su roditelji. Bio je vani možda 30 minuta, sve dok po dječaka nije stigla majka.

"Povlačili su ga i drugi dječaci, ali taj najstariji mu je nanio povredu. Na vratu mu je ostao biljeg, što su potvrdili i u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj, gdje sam odvela sina sljedeći dan na pregled. Pokušali smo naveče hladiti mjesto povrede, ali sljedećeg jutra nije mogao pomaknuti vrat pa sam ga odvela ljekaru da ga pogledaju", ispričala je majka.

Dječak je pretrpio i psihičku traumu, zbog čega se, nakon svega, boji ići u školu.