Brojne reakcije

Šokantan oglas iz Hrvatske: Izdajem stan samo rimokatolicima, nema snošaja

  • Извор: Телеграф
  • 29.08.2021. 09:39

Fejsbukom se proširio posve neobičan oglas jedne hrvatske gospođe, a uprkos tome što su mnogi pomislili da je u pitanju šala, mediji ipak tvrde da je autentičan.

Novinari "Slobodne Dalmacije" dali su se u potragu za oglasom - i, kako navode, on je zaista istinit.

Ostavila ga je jedna mlada Splićanka u zagrebačkoj grupi "Podstanar.hr - najam stana/najam sobe/ tražim cimera-cimericu".

A evo i sadržaja cijelog oglasa:

"Iznajmljujem garsonjeru u Zagrebu, kvart Dubrava. Grijanje je na plin, ali postoji i ugrađen ventilator. Stan se nalazi na 4. spratu, zgrada ima lift te se nalazi u blizini autobuskog stajališta. Kvart je relativno miran. Cijena je 350 evra plus režije. Molim vas da se javljaju samo osobe rimokatoličke vjeroispovijesti.

Riječ je o mojim uvjerenjima te ovim putem samo želim da napomenem to. Isto tako unaprijed molim da izvadite dokument o potvrdi primljenih sakramenata. To lako podignete u vašoj matičnoj crkvi. Bez toga ne možete uzeti stan u najam. Ne želim ulaziti u vašu intimu, ali prednost imaju ljudi koji su braku. Može i mladi par, ali onda da se drže onoga da nema snošaja prije braka. Unaprijed se radujem novom stanaru i uspješnoj saradnji. Samo bez suvišnih komentara, hvala", napisala je vlasnica stana u spomenutoj grupi.

Uslijedili su brojni komentari:

"Ovo je diskriminacija na osnovi vjere. Katolici su privilegirani, a ostali stavljeni u nepovoljni položaj".

"Još da zavede o Svetu inkviziciju".

"Plačem", bili su samo neki od komentara..

Тагови:
  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

    '''Путуј, пробај, заволи са Лазаром' откриће вам чари туризма и гастрономије широм Републике Српске и одвешће вас на позната, мање позната, па чак и сасвим непозната мјеста.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: На ивици терена (Р)

    ''Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић и у новој сезони емисије 'На ивици терена' упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 13:30 Емисија: Енерго клуб (Р)

    ''Гдје на једном мјесту добити информације из енергетике, како глобалне, а тако и домаће?