Miholjska Prevlaka

SPC gradi krstionicu na moru

  • 10.12.2018. 20:22

Mitropolija crnogorsko-primorska Srpske pravoslavne crkve na Miholjskoj Prevlaci kod Tivta gradi krstionicu na moru otvorenog (terasastog) tipa i tu nema ništa sporno, rekao je večeras sekretar obnove Manastira Miholjska Prevlaka sveštenik Miailo Backović.

Crnogorski mediji danas su objavili da Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori gradi bez dozvole na Miholjskoj Prevlaci, kao i da na to ne reaguje niko od nadležnih državnih institucija. 

"Imamo projekat. U komunikaciji smo sa `Morskim dobrom`, čija je to zona nadležnosti. Došao je inspektor, vidio o čemu je riječ. Nadamo se da će biti sve u redu. Riječ je o ponti - nekoj vrsti terase otvorenog tipa i ne bi trebalo da bude problema", rekao je tim povodom sveštenik Backović.

On je dodao da je riječ na sanaciji postojeće ponte i izgradnji krstionice na još jednoj ponti veličine 15 puta pet metara. 

Backović je ukazao da se na Crnogorskom primorju, na pontama, grade i objekti zatvorenog tipa "pa nije do sada bilo nekih problema". 

"Nadam se da neće biti problema zbog krstionice na moru", dodao je on. 

Mediji u Podgorici javili su da su kontrolori Javnog preduzeća "Morsko dobro" napravili službenu zabilješku i od Ministarstva održivog razvoja i turizma Crne Gore tražili da im odgovori da li se radovi izvode u skladu sa zakonom, kao i da li za objekat postoji građevinska dozvola. 

"Pošto nije bilo nikakve table sa detaljima izgradnje, kako inače stoji ispred objekata koji imaju dozvolu, ne vjerujemo da postoji", rekao je neimenovani izvor iz JP "Morsko dobro". 

Miholjska Prevlaka, prema zapisima, 1219. godine postala je prvo sjedište Zetske episkopije, kao jedna od episkopija Srpske pravoslavne crkve, koja je dobila autokefalnost. 

Miholjsku Prevlaku je osnovao Sveti Sava, a poznata je jer se svakog ljeta na ovom mjestu održava Sabor pravoslavne omladine.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.