Студенац

Спрема се продаја хрватског ланца с највише трговина

  • Извор: Агенције
  • 26.03.2024. 14:44

Фирму Студенац прије шест је година преузео пољски фонд Enterprise investors. Michaał Kędzia менаџер задужен за улагања у Словенију и Хрватску, открио је да би ускоро фирма могла на продају.

Enterprise investors у Хрватској је власник трговачког ланца Студенац и пекарског Пан-пек. Студенац је лани имао промет од готово 700 милиона евра, а Пан-пек је досегнуо 51 милион евра.

Студенац данас има 1200 трговина што је највише у Хрватској, те 6000 запосленика.

Како наглашава менаџер фонда, шест година је пуно за њих, посао им је куповати компаније с добром перспективом раста те их продати када досегну одређене циљеве.

"У процесу смо разматрања стратешких опција везаних уз Студенац. Процес, једном кад започне, бит ће врло брз како не бисмо угрозили оперативно пословање", рекао је Kędzia.

Подсјетимо, оснивач и први власник овог трговачког ланца Омишан Јосип Милавић продао је 2018. Студенац Пољацима.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.