Slavonski Brod

Sukob na radnom mjestu, bagerom krenuo na ženu, pa počeo da je davi

  • Извор: Агенције
  • 25.01.2022. 17:20

U firmi "Komunalac", koja obavlja komunalne djelatnosti u Slavonskom Brodu, danas je došlo do verbalnog i fizičkog sukoba između radnika. Sukob su potvrdili iz kompanije i policije.

Brat žene koja je navodno napadnuta kaže kako je kolega na nju krenuo bagerom. Žena je inače vozač kamiona u komunalnoj firmi.

"Moja sestra je došla izbaciti smeće koje je prikupila te je upitala kolegu gdje da iskipa isto, on joj je kazao - 'tu'. Ne znam šta se dalje događalo. Sestra mi je kazala da se njen kolega zaletio s bagerom prema njenom kamionu te ju je udario. Ona je izašla iz kamiona, potom ju je kolega verbalno napao i onda ju je uhvatio za vrat, počeo gušiti, pokidao joj je lančić. Kazala mi je da druge kolege nisu skočile, da bi ona bila gotova, kako kaže, bila je bez zraka", prepričao je za "SBOnline" njen brat.

Iz TD-a Komunalac kažu da je došlo do sukoba, ali nisu iznijeli više podataka.

"Mene je danas rukovoditeljka radne jedinice higijena službeno obavijestila da je došlo do fizičkog sukoba između dva radnika, odnosno radnika i radnice. Prema onome što mi je navela u svom izvještaju, radnica koja je učestvovala u tom sukobu, odmah nakon sukoba je potražila medicinsku pomoć, dok je drugi radnik, koji je učestvovao u tom sukobu napustio radno mjesto. Zatražene su izjave od radnika, o samom događaju. Prema dostupnim informacijama o događaju je obaviješten i MUP, koji provodi određene radnje. Šokiran sam, imamo nultu stopu tolerancije na bilo kakvo nasilje i ovo oštro osuđujem", kazao je za "SBOnline" direktor Komunalca Krunoslav Janjić.

Upitan je kako komentariše izjavu brata žene koja je navodno bila žrtva napada, a koji je govorio da se radi o pokušaju ubistva.

"Ne bih to komentarisao, mene nisu izvijestili da se to baš tako dogodilo. Dopustite mi, s obzirom na to da je to relativno friško, da dobijem izjave i od radnika, da vidimo medicinsku dokumentaciju. Ja takvih informacija nemam, ne bih htio takvo nešto potvrđivati", kazao je Janjić.

Тагови: