Hrvatska

Svašta: U Hrvatskoj ukrali tramvaj

  • Извор: Индекс
  • 06.04.2023. 22:17

U srijedu je oko 23 sata neko iz garaže na zagrebačkoj Ljubljanici ukrao ZET-ov tramvaj i provozao ga po Trešnjevci.

Iz ZET-a su za "Index" potvrdili da su tramvaj našli kod Tratinske ulice.

"Sinoć nešto prije 23 sata, nepoznati počinilac na trešnjevačkoj remizi otuđio je niskopodni tramvaj koji je bio pripremljen za izlaz u saobraćaj te ga odvezao u smjeru istoka do Tratinske ulice, gdje je napustio vozilo i otišao u nepoznatom smjeru", naveli su i dodali:

"Centar za nadzor i upravljanje saobraćajem ZET-a je u skladu predviđenom protokolu, odmah po saznanju na teren uputio kontrolu saobraćaja te je pozvana i policija koja je u Tratinskoj 65 zatekla napušteno vozilo. U tramvaju tokom tog događaja nije bilo putnika, a u incidentu niko nije povrijeđen niti je oštećeno vozilo. U toku je postupanje policije koja je izuzela i snimak videonadzora iz vozila kako bi se pronašao počinilac".

ZET je dodao da je hitno pokrenuo istragu kako bi se utvrdilo šta se dogodilo i ko je odgovoran za ovaj propust, kako se on više ne bi ponovio.

"Policija je zaprimila dojavu da je nepoznata osoba sinoć oko 23 sata stavila u pogon tramvaj na području Trešnjevke. Nije zabilježena materijalna šteta niti ima povrijeđenih osoba", rekli su u zagrebačkoj policiji.

Тагови: