Nakon članka advokat uklonio objavu

Thompson pozirao u zagrljaju s neonacistom

  • Извор: 24сата.хр
  • 15.09.2021. 17:24

Marko Perković Thompson imao je 4. septembra koncert u Iloku. Njegov advokat Davorin Karačić na Facebook je stavio fotografije na kojima pozira s njemačkim neonacistom Markusom Frnticem, inače predsjednikom podružnice rasističkog Ku Klux Klana u Štutgartu.

Karačić je fotografije na kojoj pozira s neonacistom stavio na Facebook i označio je Frntica, pišu "Novosti".

Karačić se te subote fotografisao u Osijeku kraj spomenika crvenom fiću, a potom u Viškovcima i Iloku gdje su pozirali zagrljeni s Thompsonom.

Nakon što su "Novosti" objavile članak, uklonio je objavu.

Ko je neonacista kojeg grli Thompson?

"Stuttgarter Nachrichten" u opsežnom članku iz 2015. piše da je njemačka obavještajna služba Markusa Frntica prvi puta uočila 1996. godine, i to kao vođu podružnice rasističke organizacije Ku-Klux-Klan iz Štutgarta, pišu "Novosti".

Njemački istraživački novinari Franc Fejder i Sven Ulenbruh opisuju Frntića kao ključnu neonacističku figuru na jugozapadu Njemačke. Tamo je, kako navodi njemački list, izgradio filijalu poznate ekstremističke mreže Blood & Honour.

Isti dnevnik navodi kako Frntic preko stomaka ima istetoviranog Adolfa Hitlera. Frntic, sin njemačke majke i hrvatskog oca, ima odlične kontakte u krugovima fašista i kriminalaca u Hrvatskoj", pišu novinari u tom tekstu.

Navode i da je broj registracije njegovog vozila 1488, pri čemu 14 označava slogan američkog rasističkog terorista Dejvida Lana, a 88 je šifra za "Heil Hitler".

Frntic se u njemačkim neonacističkim Krugovima kreće decenijama, a 2018. godine ispitivan je pred istražnom komisijom.

Predsjednik povjerenstva Frnticev stan je opisao kao "privatni muzej Trećeg Rajha".

Thompsonov advokat Davorin Karačić, član predsjedništva "Neovisnih za Hrvatsku" i pripadnik navijačke grupe Bad Blue Boys, poznat je po zagovaranju ustaškog pozdrava "Za dom spremni".

Političke neistomišljenike i novinare javno naziva "jugo-pacovčad", "retardirani ljevičari" i "kujice", a uporedio ih je i s bakterijama, pišu "Novosti", prenosi "24sata.hr".

Тагови: