Slovenija

Tim Civilne zaštite Srpske angažovan u mjestu Ljubno

  • Извор: СРНА
  • 13.08.2023. 10:20

Tim Republičke uprave civilne zaštite sa mehanizacijom trenutno radi u Sloveniji na uređenju korita rijeke Savinje, a slobodno ljudstvo pomaže građanima mjesta Ljubno u Savinjskoj regiji na sanaciji štete nastale usljed katastrofalnih poplava koje su pogodile tu zemlju, izjavio je Srni vršilac dužnosti direktora Uprave Milan Novitović.

Novitović je rekao da su ga tokom jučerašnjeg dana više puta zvali predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijer Radovan Višković da se informišu o situaciji i ljudima na terenu, kao i da ponude svu neophodnu podršku u logistici.

"Juče smo imali izuzetno aktivan radni dan sa kolegama iz Hrvatske i Srbije. Svaki trenutak koristimo da bilo kojem timu na terenu pomognemo. Prisutne su i ekipe iz Slovačke, Ukrajine i NJemačke, kao i veliki broj volontera", naveo je Novitović.

On je dodao da radni dan počinje od 7.00, a završava se oko 19.00 časova, te da se konstantno radi.


Pjevač se dirljivim riječima oprostio od ubijene Nizame

Pjevač se dirljivim riječima oprostio od ubijene Nizame

"Što se tiče zemlje domaćina, izuzetno su organizovani. Kompletna logistika, od smještaja, ishrane, distribucije goriva je besprekorna. Naš vođa tima i oficir za vezu veoma dobro sarađuju. Izvještaji se dostavljaju i Evropskom mehanizmu civilne zaštite, kao i Republičkoj upravi civilne zaštite", rekao je Novitović.

Prema njegovim riječima, i lokalni stanovnici su izuzetno dobro organizovani, s obzirom da je ovo već deseti dan od poplava, pa su se već privikli i dobro uhodali u svim aktivnostima.

Novitović je rekao da tokom dana očekuju da im se pridruže i kolege iz Federalne uprave civilne zaštite.

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)