Policija o neredima navijača

"Torcidaši" imali armaturne šipke i policijske palice

  • Izvor: Srna
  • 29.08.2022.17:28

Hrvatska policija saopštila je da su navijači splitskog fudbalskog kluba "Hajduk" prilikom izazivanja nereda na auto-putu Zagreb-Split imali armaturne šipke i policijske palice.

Pripadnici “Torcide” juče su oko 15 časova kod odmorišta Jadovo na auto-putu A1 kroz Liku izazvali zastoj u saobraćaju, ali do fizičkog sukoba s navijačima fudbalskog kluba “Dinamo”, koji su putovali na Šubićevac na utakmicu “Šibenik” “Dinamo”, nije došlo jer je reagovala policija.

Prema saopštenju policije, navijači “Hajduka” koji su putovali prema Osijeku izašli su nasred auto-puta iz svojih automobila maskirani kacigama i odjećom, te zaustavili saobraćaj kako bi se sukobili sa “bed blu bojsima”.

Policija je saopštila i da su uz “torcidaše”, pored same saobraćajnice, pronađene palice. MUP je na “Tviteru” objavio i fotografiju pronađenog oružja, a na slici se može vidjeti da su u arsenalu za tučnjavu bile i željezne šipke, konkretno armaturne šipke. Torcidaši su ih, što se vidi na slikama, na jednom dijelu obložili trakom kako bi bile pogodnije za držanje pri udaranju.

Na slici se vidi kako su huligani imali i jednu tonfu, palicu koju inače koristi interventna policija. Pripremljeno je bilo i više desetina palica, prenose hrvatski mediji.

Policija je i kod navijača “Dinama”, uz auto-put, pronašla drvene palice i pivo.

Zbog činjenice da su se obje navijačke grupe zaustavile na auto-putu i da su imale pripremljene palice policija pretpostavlja da je riječ o dogovorenoj tuči.

Tagovi: