Више државно тужилаштво у Подгорици

Тужилаштво формирало предмет против Мила Ђукановића

 • Извор: Танјуг
 • 26.04.2024. 11:42

Више државно тужилаштво у Подгорици формирало је предмет поводом интервјуа бившег предсједника Црне Горе и ДПС Мила Ђукановића.

Ријеч је о интервјуу за подгорички Радио Антена М у којем је Ђукановић посљедња хапшења његових најближих сарадника назвао политичким реваншизмом и упоредио са крвном осветом.

Након детаљне анализе интервјуа Више државно тужилаштво ће по потреби предузети и друге мјере и радње у циљу доношења одлуке о евентуално почињеном кривичном делу, саопштено је порталу РТЦГ из Вишег тужилаштва у Подгорици.

– Више државно тужилаштво у Подгорици формирало је предмет поводом објаве интервјуа на порталима, који је Антена М дао М.Ђ., а који је од Управе полиције достављен на оцјену овом тужилаштву ради преиспитивања евентуалног постојања елемената бића кривичног дјела за које се гоњење предузима по службеној дужности – навели су из тужилаштва.

Тужилаштво је, додаје се, дало налог Управи полиције да од Радија Антена М прибави и достави овом тужилаштву интервју у електронској форми, те ће се, како кажу, након детаљне анализе интервјуа, по потреби предузети и друге мјере и радње у циљу доношења одлуке

Ђукановић је у интервјуу још рекао да се у земљи живи у “затрованој атмосфери” и да ће се, како је навео, "ћеранија по Црној Гори наставити". Навео је и да је дужан да на то упозори, јер је "црногорско друштво друштво осветника".

– То није карактеристично само за албанске заједнице, за које се углавном везује крвна освета – рекао је Ђукановић и додао да  "у срцу Црне Горе, у Катунској нахији, крвна освета међу одређеним староцрногорским породицама траје дуже од 200 година".

– Е, ко то не зна, тај не разумије како је опасно кад вам једина политика након доласка на власт постане реваншизам. Реваншизам је само политичко име за освету. То значи да не постоји свијест о томе да треба подвући црту испод црногорске праксе освете. Онај ко ради ово што сада ради, тај не схвата да је већ отпочео нову страницу црногорских освета. И јако гријеши ако у оним лисицама над којима ликује, на рукама других људи, не препознаје своје лисице сутра – поручио је Ђукановић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

  Страсна љубавна прича двоје појединаца.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

  '‘Бизнис клуб’ новим концептом приближиће вам економију и пружити вам релевантне актуелности из области економије и привреде, испратити економска кретања и трендове на глобалном нивоу и истражити њихов утицај на раст и развој економије у Српској.

 • 18:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:00 АТВ Вијести

  Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.