MUP Srbije

U Beranama uhapšen pripadnik Šarićeve grupe, pobjegao iz Srbije uoči njegovog hapšenja

  • Извор: СРНА
  • 18.04.2022. 17:20

Po međunarodnoj potjernici, raspisanoj u Srbiji, u Beranama je uhapšen muškarac čiji su inicijali D.S. (44), koji je osumnjičen da je član kriminalne grupe koju je organizovao Darko Šarić, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

Kako je objavio RTS, riječ je o Danilu Stojanoviću, policajcu koji je pobjegao iz Srbije nekoliko časova uoči nedavnog hapšenja Darka Šarića.

Crnogorska uprava policije potvrdila je da je Stojanović u Crnu Goru ušao 14. aprila, navodeći da je on juče izbjegao hapšenje tako što je, kako tvrde, pješke pobjegao.

Vjerovalo se da je Stojanović pobjegao u Albaniju, ali je uhvaćen u Beranama po potjernici raspisanoj zbog sumnje da je zajedno sa kolegom MUP-a Srbije Milutinom Radovanovićem iskoristio službena ovlašćenja za izradu lažnih službenih isprava.

Njih dvojica su, kako se sumnja, u tim dokumentima pripadnike organizovane kriminalne grupe predstavljali kao osobe od izuzetnog značaja za bezbjednost Srbije.

MUP Srbije je u međunarodnoj akciji, izvedenoj 14. aprila, u koordinaciji sa Evropolom i Evrodžastom i u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i BIA, uhapsio Darka Šarića i četiri člana organizovane kriminalne grupe koja je djelovala na teritoriji Srbije, Evrope i Južne Amerike.

Članovi kriminalne grupe osumnjičeni su za krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teškoubistvo, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet droge, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, izazivanje opšte opasnosti i zloupotreba službenog položaja.

Tužilaštvo za organizovani kriminal zatražilo je od suda da izda naredbe za raspisivanje međunarodnih poternica za šestoricom odbjeglih pripadnika grupe Darka Šarića.

Osim Stojanovića, koji je u međuvremenu uhapšen, na tom spisku su i Bojan Stanojković, Nikola Spasojević, Stefan Andrejić, Marko Vukić i Milutin Radovanović.


  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.