Анализа вјештачења

У боци газиране воде из Ријеке била јака лужина

  • Извор: ХРТ
  • 09.11.2023. 15:47

Центар за форензична испитивања и вјештачења „Иван Вучетић“ провео је вјештачења спорних и неспорних узорака која су му достављена на темељу налога Општинског државног тужилаштва у Ријеци.

Резултати вјештачења текућине из чаше коју је конзумирала оштећена особа подудара се у физикално-хемијским својствима с текућином из бочице безалкохолног пића с окусом која му је била послужена, док је анализом утврђено да се ради о јако лужнатим воденим отопинама (пХ=13,6).

На термељу утврђеног хемијског састава може се закључити да се ради о неком средству за прање и/или одмашћивање.

Лакташанин осумњичен да је заточио мушкарца у кући

Лакташанин осумњичен да је заточио мушкарца у кући

Надаље, у 20 неспорних стаклених бочица истог пића примљених у оригиналном паковању, утврђено је да садрже прозирне текућине чији је пХ 3,5 што одговара пХ вриједностима оваквих врста напитака.

Везано уз први пријављени догађај на подручју ПУ загребачке од 7. новембра, такође је довршено вјештачење текућине из пластичне боце безалкохолног пића те је утврђено како текућина из бочице има пХ 2,59 који је такође уобичајен за ову врсту пића те у текућини нису детектовани спојеви који би били неуобичајени за ову врсту пића, преноси ХРТ.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм