Broj posjeta se približava iz dana u dan

U Budvi trenutno boravi oko 22.000 gostiju

  • Извор: СРНА
  • 06.07.2021. 13:20

U Budvi trenutno boravi oko 22.000 gostiju, a broj posjeta se približava iz dana u dan novou iz istog perioda 2019. godine, rekla je za Srnu Ivana Rebić iz Turističke organizacije Budva.

"Polovina gostiju je smještena u kolektivnom smještaju, dok se druga polovina nalazi u privatnom, odnosno individualnom smještaju", rekla je Rebićeva.

U Budvi je trenutno najviše gostiju iz Srbije, Ukrajine, Rusije, Kazahstana, Poljske, Moldavije, Izraela, Turske, Litvanije i Francuske.

Rebićeva je istakla da je jun ispunio sva očekivanja, te da je popunjenost kapaciteta bila na oko 55 odsto u odnosu na isti period 2019. godine.

"Popunjenost hotela je na 90 odsto u odnosu na 2019, dok je osjetno manja posjeta u privatnom smještaju. Međutim, smatram da će i tu doći do povećanja broja posjeta jer se očekuje dolazak gostiju iz regiona", dodala je ona.

Najave posjeta za naredni period su, istakla je ona, za sada dobre.

"Posebno nas raduje činjenica što je Crna Gora od 1. jula na zelenoj listi zemalja EU, pa se u narednom periodu može očekivati povećan broj dolazaka sa tih tržišta", rekla je Rebićeva i napomenula da je, ipak, najbitnije sačuvati stabilnu epidemiološku situaciju.

Rebićeva je rekla da u narednom periodu planiraju i organizaciju lokalnih manifestacija, u skladu sa epidemiološkim preporukama Instituta za javno zdravlje.

Ona je rekla da je i veliki broj turista iz gradova u Republici Srpskoj ovog ljeta zadovoljan boravkom u Budvi.

Тагови: