Predsjednički izbori

U Crnoj Gori do devet časova glasalo 6,6 odsto birača

 • Izvor: ATV
 • 19.03.2023.09:22

Na predsjedničkim izborima, koji se danas održavaju u Crnoj Gori, do 9 časova je glasalo 6,6 odsto birača, podaci su Centra za monitoring i istraživanje (CeMI).

Što se tiče izlaznosti po regijama, najveća je u regiji centar 7,4 odsto, na jugu je izašlo 5,6 odsto birača dok je na sjeveru zemlej izlaznost 6,5 odsto.

Na prethodnim izborima 2020. godine izlaznost do devet časova bila je 14,7 odsto, dok je izlaznost dvije godine ranije u istom periodu bila 6,2 odsto.

Biračka mjesta u Crnoj Gori otvorena su jutros u 7 časova, a građani mogu da glasaju do 20 časova.

Na izborima učestvuje sedam kandidata - kandidati Demokratske partije socijalista Milo Đukanović, Demokratskog fronta Andrija Mandić, Demokrata Aleksa Bečić i Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović.

Kandidati za predsjednika države su i jedan od lidera Pokreta Evropa sad Jakov Milatović, poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković i inFluenser Jovan Radulović.

Glasačko pravo na izborima ima 542.154 građana. Najviše birača je u Podgorici - 143.608, a najmanje u Šavniku - 1.777.

 • 16:50 Blic kuhinjica

  Ova kratka enciklopedija hrane osim što će vas zabaviti sigurno će vam dati ideju za pripremanje ukusnog ručka, večere ili neke specijalne prigode.

 • 17:00 Top 10 tajni i misterija

  Da li ste ikada razmišljali postoje li vanzemaljci, susreti druge vrste i paranormalne aktivnosti? Da li je Bigfoot zaista postojao? Da li čudovište još uvijek spava na dnu Loch Nessa? Postoje li anđeli? Kakve tajne kriju 'svete spise'?

 • 17:50 Narod priča (R)

  Pred našom kamerom, otvoriće se i ispričati priču, oni za koje ne znamo koliko u sebi nose ljubavi, istrajnosti, hrabrosti, oni koji znaju koliko je život čudnovato težak i lak, oni koji su osjetili i stradanje i ljepotu životne jednostavnosti.

 • 18:20 Serija: Slatke muke (R)

  "Slatke muke' srpski sitkom u režiji Marka Manojlovića, prati poznatu ličnost Andriju Miloševića, kojeg i igra Andrija Milošević, a koji se suočava sa svakodnevnim problemima, zajedno sa svojom porodicom i prijateljima prolazeći kroz urnebesne situacije.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.