Nove mjere na granici

U Hrvatsku od sada i sa potvrdom da ste preležali koronu koja nije starija od šest mjeseci

  • 31.03.2021. 13:33

Od 1. aprila u Hrvatskoj na snagu stupaju nove mjere, a jedna se odnosi na prelazak granice, što pozitivno utiče i na građane BiH.

Nova pravila za prelazak hrvatske granice se odnose na ulazak osoba sa negativnim PCR i sa nekim drugim antigenskim testom i ulazak osoba koje su već prebolovale korona virus.

Do donošenja ovih mjera važio je samo PCR test, međutim od sada će, baš kao i u Evropskoj uniji, biti priznati i antigenski testovi, prenosi Klix.

U Hrvatsku će se odsad moći, osim sa negativnim PCR testom, i sa potvrdom o vakcinisanju ili potvrdom o preboljenom korona virusu u posljednjih šest mjeseci.

"Uređen je prelazak granice zbog turizma", rekao je Davor Božinović.

On je dodao da negativan test niti potvrdu o prebolijevanju korona virusa ne moraju imati djeca do sedam godina starosti koja prelaze granicu sa roditeljima ili starateljima.

Ova odluka će se početi primijenjivati već od sutra, to jeste od večeras u ponoć, a u pitanju je regulativa koju planira usvojitu i Evropska unija.

Ovakva pravila bi, na granici, trebalo da ostanu kroz cijelo ljeto.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)