На аеродрому у Стокхолму

У Стокхолму ухапшен Владимир Ерић из Лознице осумњичен у случају "Тунел"

  • Извор: вијести.ме
  • 15.10.2023. 13:32

Један од осумњичених за копање тунела до депоа Вишег суда у Подгорици ухапшен је на аеродрому у Стокхолму, док је покушавао да се укрца на лет за Београд, а ријеч је о Владимиру Ерићу из Лознице.

Према сазнањима подгоричких Вијести, Ерићу, за којим је црногорска полиција трагала од 28. септембра, лисице на руке стављене су 13. октобра око 20 сати.

Из црногорске полиције у петак су саопштили да је Ерић ухапшен по међународној потерници коју је за њим расписала канцеларија Интерпола у Подгорици.

- Он је дошао на горе поменути аеродром са намјером да отпутује за Београд, а гдје је лишен слободе по међународној потјерници наше државе. Он се потражује од 28. септембра ради вођења кривичног поступка пред Основним државним тужилаштвом у Подгорици због основане сумње да је починио кривична дјела криминално удруживање у стицају са кривичним дјелом тешка крађа и кривично дјело спречавање доказивања у саизвршилаштву - саопштили су из Управе полиције.

Објаснили су и да ће тражити изручење Ерића од Шведске, преносе Вијести.

Ерић и његови суграђани Дејан Јовановић (31), Вељко Марковић (32) и његов стриц Милан Марковић (53), осумњичени су да су од краја јула до 11. септембра копали тунел из сутерена зграде у подгоричкој Нјегошевој улици до депоа Вишег суда, а потом из њега украли више комада оружја.

Полиција је утврдила да су Јовановић и Марковић из Црне Горе побегли истог дана када је откривено да је судска просторија обијена, а за Ерића нису имали прецизне податке куда је и како напустио државу.

Утврђено је да је Јовановић, када се домогао Бијелог Поља, у Србију побегао таксијем, а да су Марковићи аутобусом отишли у Фочу и за њима тројицом полиција трага.

Осим четворке из Лознице, Основно државно тужилаштво у Подгорици за обијање депоа Вишег суда осумњичило је и Подгоричанку Катарину Баћовић, Ивицу Пиперовића, Николу Милачића и Предрага Миротића. Тузанин Маријан Вуљај осумњичен је да је Катарини Баћовић помагао да се крије и бежи од полиције.

Миротић је ухапшен 23. септембра, а Баћовић, Пиперовић, Милачић и Вуљај 12. октобра. Вуљај и Баћовић пред полицијом су признали кривицу и оптужили остатак крими-екипе.

Према списима из истраге у које су “Вијести“ имале увид, Баћовић је одмах након хапшења испричала шта је све чинила за групу која је копала подземни тунел и обила депо Вишег суда у Подгорици. Негирала је, међутим, да је знала чиме се они тада баве.

Наводно, рекла је и да ју је у све то увукао Милачић.

Њу полиција и тужилац Марко Мугоша терете да је, користећи фалсификовану личну карту, изнајмила стан у сутерену зграде у Његошевој улици број 12, из ког је мафија прокопала 30 метара дуг тунел.

Према незваничним сазнањима Вијести, ОДТ Подгорица предложиће судији за истрагу Основног суда у Подгорици да ухапшенима одреди притвор.

Планирано је да се о том приједлогу судија изјасни данас, након саслушања осумњичених.

Провала у судски депо примећена је 11. септембра, када су надлежни најпре утврдили да је неко "само" испретурао доказе.

Међутим, док је још трајао увиђај у обијеном депоу и летимични попис доказа у најважнијим предметима, откривено је да су лопови у депо ушли подземним пролазом из Нјегошеве улице број 12.

Први крупни траг у том случају, комби који су користили осумњичени, полицајци су пронашли 13. септембра. Дан касније пронашли су и стан у подгоричком насељу Забјело, гдје им је наводно била база.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.