Napad

U tuči u Hrvatskoj učestvovao srpski košarkaš?

  • Извор: Јутарњи.хр
  • 09.08.2022. 21:05

U mjestu Strmica u Hrvatskoj došlo je do teškog incidenta u kojem je učestvovao i srpski košarkaš Sava Lešić, piše Jutarnji list.

Jutarnji list prenosi da je Šibensko-kninska policijska uprava preuzela istragu nad događajem koji se desio u ponedeljak jer je u njemu učestvovao njihov aktivni 53-godišnji radnik, inače direktor jedne službe u kninskoj policijskoj stanici, a zatim se, u navodu koji po svemu sudeći treba da "opravda i opere" ono što se dešavalo, tvrdi da su prije toga na putu Šibenik - Knin, kako piše Jutarnji list, prvo "fizički napadnute njegove ćerke" i "oštećen retrovizor na njihovom vozilu".

Kako piše Jutarnji, svemu je prethodio sukob u saobraćaju koji je na kraju "dobio neželjene konotacije". Otac djevojaka (službenik policije) i njihov 27-godišnji brat (vojno lice) na kraju su izvukli "deblji kraj", kako piše ovaj medij, a najteže je stradao policajčev 27-godišnji sin koji je navodno dobio udarac čekićem u potiljak i slomljen mu je nos.

Šime Pavić, portparol PU šibensko-kninske, potvrdio je da policija istražuje navedeni događaj, da je postupanje u toku i da će o svemu obavijestiti javnost i da je već više medija poslalo upite o tom događaju, ali još uvijek nije imao sve pojedinosti zbog istrage koja je u toku.

U događaju su, kako Jutarnji list tvrdi, učestvovali Sava Lešić, inače profesionalni košarkaš čačanskog Borca, kao i njegov brat i otac, a događaj je dobio i kontekst međunacionalnog sukoba Srba i Hrvata.

Slijedi verzija događaja koju je Jutarnjem listu ispričao njihov "izvor" koga nisu imenovali. Prema onome što je ispričao, zaključujemo da izvor može biti samo sam hrvatski policijski službenik ili njegov sin, inače vojno lice. Tako se, kako piše Jutarnji, na osnovu iskaza svog izvora, tvrdi da su se dvije sestre, 28-godišnjakinja i 13-godišnjakinja, kćerke dotičnog policijskog službenika, vraćale automobilom iz Šibenika prema Kninu, a negde na putu došlo je do nesporazuma u saobraćaju, navodno zbog preticanja.

Tada je, tvrdi izvor Jutarnjeg lista, ne navodeći nikakav dokaz osim "časne riječi izvora", "neko iz bijelog Audija Q7 beogradskih registarskih oznaka navodno "pokazao tri prsta", na šta im je iz drugog automobila "pokazan srednji prst". Tada je, prema navodima izvora Jutarnjeg lista, navodno vozač bijelog Audija prepriječio put.

Sledi još jedna tvrdnja kojom se "opravdava" odlazak policajca i vojnika kod Lešića. Naime, Jutarnji tvrdi da je ženska osoba iz Audija tada navodno izašla i napala 13-godišnjakinju, a izašao je i "muškarac koji je 13-godišnjakinju ošamario i pljunuo", a nakon toga su navodno otišli s mjesta događaja.

Sestre su zatim ocu, policajcu koji je bio i pripadnik Prvog hrvatskog redarstvenika, kako navodi Jutarnji list, ispričale šta im se dogodilo. Otac djevojaka se u ponedeljak uveče zbog ovoga uputio sa sinom, odnosno bratom sestara, u Strmicu, gdje su beli Audi Q7 pronašli ispred kuće.

Ne navodi se kako su znali gdje se nalazi bijeli audi, ni kako su znali koga da traže.

Jutarnji list zatim prenosi njihovu verziju događaja ispred kuće:

''Ko vozi taj auto, došli smo popričati o tome što se dogodilo'', navodno su rekli otac i sin, hrvatski policajac i vojnik. Izvor Jutarnjeg zatim tvrdi da otac devojaka niti u jednom trenutku nije pokazao policijsku značku i da "uopšte nije bilo mogućnosti razgovora o incidentu koji se prethodno desio".

Jutarnji list tvrdi da je tada "53-godišnjak odmah dobio letvom u leđa", a njegov 27-godišnji sin, koji je inače vojno lice, "udarac čekićem u potiljak jednog od braće, koji ga je nakon što se od udarca čekićem srušio na tlo, udario i šakom te mu slomio nos". U međuvremenu je o svemu obaviještena i policija koja je dvojicu braće pronašla i privela, ali oni su navodno još u ponedeljak uveče pušteni iz kninske policijske stanice.

Teško povrijeđenom 27-godišnjaku pomoć je pružena prvo u kninskoj, a potom je prevezen u šibensku bolnicu, iz koje je u međuvremenu otpušten. Cijeli slučaj je sada u nadležnosti šibenske policije koja istražuje događaj, a navodno je tokom događaja u Strmici 53-godišnjem policajcu i njegovom sinu prijećeno pištoljem, tvrdi hrvatski medij.

Jutarnji list nije kontaktirao srpskog košarkaša, kako bi se čula njegova strana priče.


(Foto: ABA liga)

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.