Novi detalji

Ubici iz Šibenika dva puta oduzimali oružje, masakr počinio ilegalnim

  • 01.02.2021. 17:08

U podne policija objavljuje detalje na konferenciji za medije PU Šibensko-kninske.

- Daću vam hronologiju cijelog slučaja. U 12 sati i 56 minuta smo primili dojavu da je u Vodicama u Mercedesu pronađen mrtav muškarac. Našli smo ga s prostrjelnim ranama. Hitna pomoć nas je obavijestila o još tri mrtva čovjeka na Južnoj magistrali. Utvrđeno je da imaju prostrijelne rane. Za počiniteljem je raspisana potjernica - rekao je načelnik Policijske uprave šibensko-kninske Ivica Kostanić.

- Za vrijeme uviđaja u 18:22 dobili smo prijavu da je na području Vodica viđeno vozilo. U tom vozilu je bilo mrtvo tijelo osumnjičenog - dodao je.

- Utvrdili smo da je koristio oružje kalibra 7.62, kineska verzija kalašnjikova. Ubio je troje ljudi kraj Šibenika i onda autom ubijenog 60-godišnjaka krenuo prema Vodicama. Parkirao je ispred trgovine oštećenog 47-godišnjaka. Kad je izašao, iz istog oružja je ispalio metke u njega. Onda je krenuo Škodom van Vodica i 2 km i ubio se iz istog oružja. Osim tog oružja, utvrdili smo, posjedovao je pištolj, pušku s optikom i 302 komada streljiva - zaključio je načelnik  te dodao da je motiv ubistva bio poslovne naravi.

- Na mjestima ubistava, kod skladišta na Ražinama smo našli 16 čahura automatskog oružja, a u automobilu 47-godišnjaka 21 čahuru - rekao je.

Dodao je kako je kalašnjikov ubica posjedovao ilegalno. 

- Ubica je bio lovac, ali ovo oružje nije imao ilegalno. Oduzeto mu je zbog prekršaja i to nasilja u porodici 2009. - rekao je.

- Razveo se od supruge nad kojom je počinio prekršaj. Kasnije su mu vratili oružje 2014., ali mu je 10. septembra 2018. zbog krivičnog djela prijetnje oružje opet oduzeto - dodao je načelnik.

- Ta prijava za prijetnju nema veze s ovim događajem, radilo se o međususjedskim odnosima - dodao je.

Тагови: